seks vragen
1 September 2016

5 valkuilen van een open relatie

Lijkt het je wel wat een open relatie? Niet meer te hoeven kiezen tussen verschillende potentiële lovers? Voor de ene persoon is het een uitkomst en voor de ander eindigt deze relatievorm in een drama vol jaloezie, pijn en verdriet. Mocht je overwegen om een open relatie aan te gaan, lees dan eerst even deze vijf mogelijke valkuilen zodat je weet waar je aan begint.

1# Jaloezie
Het verschuilt zich in ons allemaal: het grote groene monster. Maar met open relaties ga je er mee akkoord dat jouw partner niet meer alleen van jou is, waardoor je geen recht van spreken hebt als je het er niet mee eens bent wat hij of zij doet met iemand anders. De nodige soul searching is hier dus van belang. Denk je echt van jezelf dat je goed kunt omgaan met mogelijke jaloerse gevoelens?

2# Afspraken
Hoe vaak komt het voor dat jullie het écht allebei willen? Meestal komt het idee van een van de twee. En hebben jullie afspraken gemaakt over wat jullie gaan doen als een van jullie van gedachten verandert? Stopt het de open relatie dan of pas als beiden er genoeg van hebben? En hoe zie je de toekomst van jullie relatie voor je? Duidelijke afspraken maken voorkomt een hoop ellende..

3# De één maakt er altijd meer gebruik van
Wanneer een stel kiest voor een open relatie is het zelden zo dat beiden er even veel en vaak gebruik van maken. Doorgaans is er eentje die er op los scharrelt en met volle teugen geniet van de vrijheid terwijl de ander niet zo nodig hoeft. Deze ongelijkheid kan weer leiden tot punt 1: jaloezie.

4# Communicatie
Eerlijkheid is belangrijk en ‘open’ naar elkaar kunnen zijn kan een reden zijn om een open relatie aan te gaan, maar houd wel in gedachten dat sommige dingen de ander kunnen kwetsen. Spreek dus vooraf af hoeveel jullie over elkaars avontuurtjes gaan vertellen en in hoeverre jullie in details treden.

5# Bijdraaien

Als je niet voor de volle honderd procent achter je beslissing staat, is de kans groot dat je ergens diep van binnen hoopt dat hij of zij weer bijdraait en jou voor zichzelf wil hebben. Maar negen van de tien keer is dit niet het geval, wat betekent dat jullie niet op één lijn zitten…

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie.

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie