contacten leggen

5 uitstekende redenen voor singles om uit te gaan

We weten het best. Als single de stoute schoenen aantrekken en er in je uppie op uit trekken, dat is best eng. Je wilt wel maar… je verzint evenzoveel excuses om niet te gaan. Toch maar lekker thuis, op de bank, achter de laptop en een beetje chatten via de datingsite. Erg? Nee hoor!

Een beetje jammer is het natuurlijk wel. Door regelmatig nieuwe mensen te ontmoeten heb je veel sneller en makkelijker door of er iemand tussen zit waarmee je die speciale klik hebt. Waarom? Dat gaan we je haarfijn vertellen!

5 goede redenen waarom uitgaan leuker is

 

1. Praten, bewegen, ruiken

Je hebt het vast al wel eens meegemaakt. Hij of zij leek zo leuk in de chatberichten. Vlot, goed gebekt, leuke humor, belezen, ontwikkeld enzovoorts, enzovoorts. Tot het moment dat je elkaar in levende lijve ontmoet. Na de eerst twee zinnen weet je het al. Dat accent! Die kromme schouders en dan die penetrante zweetlucht! Ergo; hoe leuk iemand ook kan schrijven, je weet niet hoe iemand praat, beweegt en ruikt.

2. Liegen dat het gedrukt staat

Een leugentje om bestwil is zo gemaakt. Zeker op een datingprofiel. Je bent toch echt wel 5 kilo lichter! (vorig jaar zomer ja..) en voor zover jij weet ben je echt 1.85 lang.. Tja, je zal de eerste niet zijn die bij de aanblik van zijn of haar date stijl achterover valt. Als je iemand in het echte leven ontmoet zie je meteen wat iemands lichaamsbouw is, of hij daadwerkelijk een kop boven je uitsteekt zoals je graag wilt en of ze echt maatje 38 heeft zoals jij als wens hebt opgegeven.

3. De jeugd van tegenwoordig

De meeste singles (althans die ons magazine bezoeken) zijn geen 18 meer. En ook geen 21. Toch willen we in de relatiemarkt allemaal jeugdig en aantrekkelijk overkomen, want jeugd staat voor strak en sexy. Wees reëel. Hoe mooier het lijkt in een datingprofiel, hoe erger het in werkelijkheid vaak is. Veertigers en vijftigers presenteren zich als jonge strakke goden en godinnen alsof het niets is. Ga je naar een gezellige borrel of een leuk feest, dan hoef je je niet te laten bedotten door al die mooie verhalen. Nee, dan zie je meteen wat voor “jeugd” je in de kuip hebt!

4. Strak, strakker strakst

Met alle bewerkingsprogramma’s tegenwoordig overal gratis op internet verkrijgbaar zijn kan iedereen er uitzien als een fotomodel. Gezichten zonder maar een rimpeltje, buikjes handig weggemoffeld en de benen net wat strakker. En ook als men zich niet van deze tactieken bedient, zelfs ik kan met mijn beperkte kennis mijn vakantiefoto’s zo opleuken dat ze gemaakt lijken door een professionele fotograaf. Dat geeft te denken over wat je te zien krijgt aan profielfoto’s op een datingsite. Voordeel van een ontmoeting in real life is dat je je niet achter bewerkte beelden kunt verschuilen en de ander ook niet!

5. Lichaamstaal

Misschien wel het allerbelangrijkste als je nieuwe mensen ontmoet: lichaamstaal! Wat straalt iemand uit als hij of zij met je praat, naar je lacht. Twinkelende ogen, kuiltje in de kin, een zelfverzekerde houding, spontaniteit, een stevige of slappe handdruk, het zijn allemaal dingen die we in ons gewone leven meenemen tijdens een eerste indruk. Of het nu de kennismaking is met een nieuwe collega op kantoor of het gesprekje dat je hebt bij de wijnhandel, slager of de visboer. Een eerste indruk gaat veel verder dan een foto of een tekstje. Het allerfijnste van nieuwe mensen ontmoeten is dat je meteen de interactie opmerkt tussen jezelf en de ander. En als die positief is, dan is een vervolgafspraak snel gemaakt!

Ben je over de streep en sta je nat het lezen van deze 5 redenen te popelen om uit te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten? Check de Agenda of kijk bij onze Erop Uit gids of Ontmoet Singles Gids!

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uitgaan
By Margret ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Margret ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.
gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona