wijnproeverij

5 uitstekende redenen voor een zalig wijnavondje

Hou je ook zo van een goed glas wijn? Daar is helemaal niks mis mee hoor. Een wijntje drinken is niet alleen gezond maar er zijn nog meer redenen waarom je minimaal 1 keer per week lekker kunt genieten van dit speciale druivensap. Lees je mee?

Uit of thuis, tijdens de borrel of romantisch date-diner: een goed glas wijn doet wonderen. Daarom geven we je 5 prima redenen om een glaasje in te schenken.

1. Wijn is goed voor je gezondheid

Vergeet chiazaad, speltbrood en quinoasalades: wijn is niet alleen heel erg lekker, maar ook goed voor je gezondheid! Zo vermindert een glas rode wijn per dag de kans op hart- en vaatziekten, kan het depressies voorkomen, heb je minder kans op dementie, zorgt het voor een stralend gebit én is het goed voor je cholesterol. Kortom: voordelen alom! Mits je het natuurlijk houdt bij één glas per dag …

2. Maakt je vrolijk

Dan bedoelen we natuurlijk niet omdat je lallend op de bank ligt omdat je nét iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Nee, een glas wijn geeft je humeur een enorme boost. Niet alleen omdat je met je vriendin in een gigantische lachbui belandt, maar ook omdat het je dag kan opfleuren. Want zeg nou zelf: als je na een zware werkdag, fietsend door een flinke hoosbui of na een akkefietje met je collega bedenkt dat je vanavond lekker met een glas wijn op de bank zit, word je toch spontaan vrolijk?

3. Wijn maakt slank

Ja, je leest het goed! Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die dagelijks een glas wijn drinken, slanker zijn dan vrouwen die de kurk netjes op de fles laten zitten. Waarom? Simpel: omdat wijn het lichaam stimuleert om calorieën te verbranden. Dus vanaf nu hoef jij je nooit meer druk te maken als je niet voor de vijfde keer die week naar de sportschool gaat, maar op de bank ploft met een goed glas wijn. Hoera!

4. Geeft je een warm gevoel

Ben je een echte koukleum? Kruip dan op de bank met een glas rode wijn en je hebt het zo weer warm. Oké, het is dan misschien niet onderzocht, maar wel dé perfecte reden om vanavond op de bank te kruipen met je favoriete serie … en een glas wijn!

5. Meer plezier in de slaapkamer

Is het tijd voor vuurwerk in de slaapkamer? Trek dan vanavond een fles wijn open. Door een stofje in rode wijn zou vooral bij vrouwen de zin in seks aanzienlijk stijgen. Proberen waard, toch?

Meer weten over wijn? Lees dan deze feiten en fabels. 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.