erectie penis condoom

5 types vreemdgangers

In tegenstelling tot wat een bedrogen vrouw kan denken, zijn niet alle ontrouwe mannen hetzelfde. Psycholoog Martyn Stewart boog zich over de kwestie en schreef er het boek over met de titel ‘Why Men Really Cheat’.

Vijf categorieën ontrouwe mannen

Wat doe je als je ontdekt dat je partner het niet zo nauw neemt met de echtelijke trouw? Ga je over tot edelmoedige vergeving of doe je er beter aan zijn gepakte koffers op de oprit te zetten?

Stewart, die zich als psycholoog al 15 jaar bezighoudt met relationele kwesties, analyseerde gevallen uit zijn praktijk en linkte ze aan wat wiskunde en een paar anonieme case studies. Het resultaat zijn vijf categorieën ontrouwe mannen, die elk om hun eigen redenen vreemdgaan.

1. Dronken

De ‘man onder de mannen’ wordt graag dronken met zijn vrienden en is dan extreem beïnvloedbaar. Als hij vreemdgaat, ligt het ook meestal aan externe druk en een hoog promillegehalte.

2. Berekenend

De ‘manipulator’ is een berekenende bedrieger, die stiekem te werk gaat. Het type dat je beter aan de deur zet, dus.

3. Zonder na te denken

Dan is er de ‘Ik heb iets stoms gedaan’-man, die doet zonder te denken.

4. Kanshebber

De ‘opportunist’, is er één die vreemdgaat, omdat hij nu eenmaal de kans krijgt.

5. Minachter

Het ergste type is volgens Stewart de ‘minachter’, die weinig empathisch is met zijn vriendin. Hij ziet er geen kwaad in om volop contact te zoeken met andere meisjes.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.