verkeerde keuze

5 types van wie je nooit relatie advies moet aannemen

We kunnen allemaal wel eens wat relatie advies gebruiken. Maar soms krijg je soms zomaar in je schoot geworpen. Gevraagd, omgevraagd, origineel, afgezaagd of zuur. Maar moet je dit wel serieus nemen?

Er zijn in elk geval 5 types van wie je tips op liefdesgebied beter kunt negeren omdat ze niet deskundig zijn op dit terrein ofwel niet de juiste motieven hebben. Relatie.blog vat ze even voor je samen.

1. Dr. Phil & Co
Deze Amerikaanse zogenaamde ‘desko’s’ zijn in de 1ste plaats entertainers voor de kijkcijfers. Emo-tv doet het wat dat betreft erg goed. En hoewel Dr.Phil een psycholoog is, is hij ook iemand die graag een groot aantal kijkers aan zich kluistert. Ook al zal er af en toe iets naar voren komen waar je wat aan hebt, onthoud dan dat het allemaal draait om het succes van het programma.

2. Je eeuwig vrijgezelle tante
Degene die nog nooit een ja-woord heeft kunnen geven, is nou niet de meest aangewezen persoon om relatieadvies van te krijgen. Mensen die nooit zijn getrouwd hebben altijd iets verbitterds over zich, althans, degenen die altijd relaties hebben gehad met de hoop op de grote vraag, maar die uiteindelijk nooit een ring om hun vinger kregen.

3. Je ‘Liz Taylor’-tante
Het andere uiterste is de tante die een partner inruilt alsof het om een auto gaat. Ook deze mensen zijn ietwat verbitterd omdat het ze blijkbaar nooit is gelukt om een relatie te laten werken.

4. Je ex
Je ex kent je natuurlijk als geen ander en kan advies geven over wat je een volgende keer beter zou kunnen aanpakken in een relatie. Maar het hangt er ook vanaf hoe jullie tegenover elkaar staan. Is je ex echt een goede vriend geworden en gunt hij je het beste? Dan kan hij inderdaad je relatieadviseur worden. Maar als je ex nog steeds verliefd op je is, boos op je is of haatgevoelens ten opzichte van jou heeft, dan is het maar de vraag of hij je wilt helpen en geen andere bedoelingen heeft.

5. Internetfora
Het internet is een fantastische plek om informatie in te winnen, als je er altijd maar voor zorgt dat je weet waar het e.e.a. verdaan komt. Ook zijn zogenaamde fora heerlijk voor lotgenotencontact. Maar net zoals je op een reactiepagina komt van een bepaalde ziekte en je direct denkt dat jij het ook hebt, is dat tevens zo met pagina’s met mensen die een gebroken hart hebben of jou wijsmaken dat je relatie niet werkt. Dat bepaal je nog altijd zelf wel.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.