verkeerde keuze
28 June 2015

5 types van wie je nooit relatie advies moet aannemen

We kunnen allemaal wel eens wat relatie advies gebruiken. Maar soms krijg je soms zomaar in je schoot geworpen. Gevraagd, omgevraagd, origineel, afgezaagd of zuur. Maar moet je dit wel serieus nemen?

Er zijn in elk geval 5 types van wie je tips op liefdesgebied beter kunt negeren omdat ze niet deskundig zijn op dit terrein ofwel niet de juiste motieven hebben. Relatie.blog vat ze even voor je samen.

1. Dr. Phil & Co
Deze Amerikaanse zogenaamde ‘desko’s’ zijn in de 1ste plaats entertainers voor de kijkcijfers. Emo-tv doet het wat dat betreft erg goed. En hoewel Dr.Phil een psycholoog is, is hij ook iemand die graag een groot aantal kijkers aan zich kluistert. Ook al zal er af en toe iets naar voren komen waar je wat aan hebt, onthoud dan dat het allemaal draait om het succes van het programma.

2. Je eeuwig vrijgezelle tante
Degene die nog nooit een ja-woord heeft kunnen geven, is nou niet de meest aangewezen persoon om relatieadvies van te krijgen. Mensen die nooit zijn getrouwd hebben altijd iets verbitterds over zich, althans, degenen die altijd relaties hebben gehad met de hoop op de grote vraag, maar die uiteindelijk nooit een ring om hun vinger kregen.

3. Je ‘Liz Taylor’-tante
Het andere uiterste is de tante die een partner inruilt alsof het om een auto gaat. Ook deze mensen zijn ietwat verbitterd omdat het ze blijkbaar nooit is gelukt om een relatie te laten werken.

4. Je ex
Je ex kent je natuurlijk als geen ander en kan advies geven over wat je een volgende keer beter zou kunnen aanpakken in een relatie. Maar het hangt er ook vanaf hoe jullie tegenover elkaar staan. Is je ex echt een goede vriend geworden en gunt hij je het beste? Dan kan hij inderdaad je relatieadviseur worden. Maar als je ex nog steeds verliefd op je is, boos op je is of haatgevoelens ten opzichte van jou heeft, dan is het maar de vraag of hij je wilt helpen en geen andere bedoelingen heeft.

5. Internetfora
Het internet is een fantastische plek om informatie in te winnen, als je er altijd maar voor zorgt dat je weet waar het e.e.a. verdaan komt. Ook zijn zogenaamde fora heerlijk voor lotgenotencontact. Maar net zoals je op een reactiepagina komt van een bepaalde ziekte en je direct denkt dat jij het ook hebt, is dat tevens zo met pagina’s met mensen die een gebroken hart hebben of jou wijsmaken dat je relatie niet werkt. Dat bepaal je nog altijd zelf wel.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Relatieadvies nodig? Dit staat erover in de sterren

Natuurlijk geen oplossing voor langdurige relatieproblemen maar wel een tipje van...

Waarom vallen we op foute mannen en laten we de goede lopen?

Die ondoorgrondelijke houding van desinteresse boeit je en zijn lichte arrogantie...

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

Singles gelukkiger dan wie in middelmatige of slechte relatie zit

Uit een test, waarin zeven verschillende zaken gemeten werden, bleken mensen...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie