scheiding

5 tips voor een betere scheiding

Ondanks dat ouders bij een scheiding verplicht zijn om een ouderschapsplan op te stellen zijn er toch niet minder vechtscheidingen.

Jaarlijks hebben ongeveer 16.000 kinderen behoorlijk last van hun ruziënde ouders en daarom bracht het platform ‘Scheiden kan beter’ advocaten, mediators en kindercoaches bij elkaar om tot oplossingen te komen.

Mocht je gaan scheiden alvast 5 tips:

1. Denk aan de kinderen – De ruzies zijn erger dan de scheiding zelf. Als mensen leren om door de ogen van het kind te kijken, zouden ze misschien anders handelen. Slecht spreken over de andere ouder zou misschien ook een halt worden toegeroepen als iedereen deze opmerking van een kind van gescheiden ouders hoort; ‘Als je slecht spreekt over de andere ouder, is het net alsof je een helft van mij beledigt’2.

2. ‘Doe normaal’ – De kinderen willen dat ouders normaal doen tegenover elkaar. Je kunt als ouder pesterijtjes en provocaties van je ex-partner het beste negeren en nagaan wat je zelf fout doet

3. Laat de kinderen een programma volgen – In plaats van dat de ouders hulp krijgen, kan het ook heilzaam zijn als de kinderen gesteund worden. Zo is er het programma Kies dat meestal op school of bij een centrum voor Ouder en Kind wordt aangeboden. De groepsgesprekken met andere kinderen krijgen van de kinderen een 8

4. Verminder de stress – ‘Net als in het vliegtuig, eest zélf het zuurstofkapje opzetten’, om daarna je kind te helpen. Kinderen kopiëren positief en daadkrachtig gedrag. Zorg dat je er na de rouw, de verhuizing en eventueel verlies van inkomen snel bovenop komt

5. Gebruik je netwerk – een lotgenotenvriend of vriendin, een sportvriend, een mailvriendin; Het kan de ontspanning brengen die je nodig hebt, zodat de stress zo min mogelijk bij je kinderen terecht komt

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.