scheiding

5 tips voor een betere scheiding

Ondanks dat ouders bij een scheiding verplicht zijn om een ouderschapsplan op te stellen zijn er toch niet minder vechtscheidingen.

Jaarlijks hebben ongeveer 16.000 kinderen behoorlijk last van hun ruziënde ouders en daarom bracht het platform ‘Scheiden kan beter’ advocaten, mediators en kindercoaches bij elkaar om tot oplossingen te komen.

Mocht je gaan scheiden alvast 5 tips:

1. Denk aan de kinderen – De ruzies zijn erger dan de scheiding zelf. Als mensen leren om door de ogen van het kind te kijken, zouden ze misschien anders handelen. Slecht spreken over de andere ouder zou misschien ook een halt worden toegeroepen als iedereen deze opmerking van een kind van gescheiden ouders hoort; ‘Als je slecht spreekt over de andere ouder, is het net alsof je een helft van mij beledigt’2.

2. ‘Doe normaal’ – De kinderen willen dat ouders normaal doen tegenover elkaar. Je kunt als ouder pesterijtjes en provocaties van je ex-partner het beste negeren en nagaan wat je zelf fout doet

3. Laat de kinderen een programma volgen – In plaats van dat de ouders hulp krijgen, kan het ook heilzaam zijn als de kinderen gesteund worden. Zo is er het programma Kies dat meestal op school of bij een centrum voor Ouder en Kind wordt aangeboden. De groepsgesprekken met andere kinderen krijgen van de kinderen een 8

4. Verminder de stress – ‘Net als in het vliegtuig, eest zélf het zuurstofkapje opzetten’, om daarna je kind te helpen. Kinderen kopiëren positief en daadkrachtig gedrag. Zorg dat je er na de rouw, de verhuizing en eventueel verlies van inkomen snel bovenop komt

5. Gebruik je netwerk – een lotgenotenvriend of vriendin, een sportvriend, een mailvriendin; Het kan de ontspanning brengen die je nodig hebt, zodat de stress zo min mogelijk bij je kinderen terecht komt

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.