Tips Speeddaten

5 tips voor een avondje speeddaten

Veel mensen zien speeddaten vooral als een lollig avondje uit, met wellicht kans op meer. Maar als je toch besloten hebt om te gaan: probeer dan zoveel mogelijk uit je bezoek te halen. Tenslotte zijn er genoeg mensen geweest die op deze manier het geluk in de liefde hebben gevonden. Dus waarom jij niet? Onze tips:

1. Vermijd de W-vraag

Veel mensen blijven de hele avond informeren naar wat voor werk iemand doet; vooral hoger opgeleiden kunnen het onderwerp maar niet los laten. Maar maakt het echt iets uit of je partner leerkracht of projectleider is? Beter is het gewoon te vragen wat iemand de afgelopen tijd voor leuks heeft gedaan. Of van plan is binnenkort te gaan doen. Het onderwerp waar je gesprekspartner met enthousiasme over begint en de manier waarop dat wordt gedaan geven je snel een goed beeld.

2. Voorkom herhaling

Tijdens een speeddate ontmoet je gemiddeld 20 à 30 mensen. Een bonte mix aan karakters en persoonlijkheden, met wie je uiteenlopende en verrassende gesprekken kunt hebben. Maar als je alsmaar dezelfde vragen stelt, kan speeddaten soms net zo spannend zijn als een doorsnee dag op kantoor. Grote kans dat de lol er enigszins af is als degene bij wie jij aanschuift al een uur of twee zijn of haar leeftijd, woonplaats en werkkring heeft zitten herkauwen. Hou dus ook wat originele vragen achter de hand voor als het niet meteen loopt! ‘Wat is je favoriete dinosaurus?’, ‘Wat is het engste dat je ooit hebt gedaan?’, ‘Wat is jouw uitlaatklep?’, en zo meer.

3. Oefening baart kunst

Veel mensen bezoeken een speeddate-avond eenmalig. Jammer, want juist door het vaker te doen kun je veel leren. Over hoe je jezelf ziet, wat je graag in een partner wilt en hoe je er eentje probeert te vangen. Ook het flirten en het spelen met contact – wat sommige mensen door een lange relatie hebben afgeleerd – is iets wat je jezelf tijdens een speeddate meer eigen kunt leren maken. Langzaam raak je er meer bedreven in, en verhoog je je kans op succes.

4. Tip voor mannen: hou je matchkaart geheim

In het algemeen vullen mannen veel vaker een ‘ja’ in op hun matchkaart dan vrouwen. Voor een man de normaalste zaak van de wereld: hij kruist immers gewoon iedereen aan die hij leuk vindt. Tegelijkertijd heeft de praktijk echter ook uitgewezen dat veel vrouwen maar weinig op hebben met een dergelijk gebrek aan selectiviteit. Vaker dan je zou denken vullen vrouwen dan ook toch maar een ‘nee’ na het zien van al die ‘ja’-kruisjes op de matchkaart van een man die ze eerst wel leuk vonden. Dus hoe vreemd het misschien ook klinkt: hou je matchkaart zoveel mogelijk uit zicht…

5. Tip voor vrouwen: twijfel is ‘ja’

Voortbordurend op bovenstaande: wees gerust, het feit dat een man zo vaak een ‘ja’ invult wil uiteraard niet automatisch zeggen dat je hem ook in de toekomst met vele anderen moet delen. Vrouwen zijn nou eenmaal kritischer, mannen wat minder. Oordeel dus niet te snel, en vul bij twijfel gewoon een ‘ja’ in.

Met deze speeddate tips van Flitsdate ga je een leuke speeddate-avond tegemoet!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam