Tips Speeddaten

5 tips voor een avondje speeddaten

Veel mensen zien speeddaten vooral als een lollig avondje uit, met wellicht kans op meer. Maar als je toch besloten hebt om te gaan: probeer dan zoveel mogelijk uit je bezoek te halen. Tenslotte zijn er genoeg mensen geweest die op deze manier het geluk in de liefde hebben gevonden. Dus waarom jij niet? Onze tips:

1. Vermijd de W-vraag

Veel mensen blijven de hele avond informeren naar wat voor werk iemand doet; vooral hoger opgeleiden kunnen het onderwerp maar niet los laten. Maar maakt het echt iets uit of je partner leerkracht of projectleider is? Beter is het gewoon te vragen wat iemand de afgelopen tijd voor leuks heeft gedaan. Of van plan is binnenkort te gaan doen. Het onderwerp waar je gesprekspartner met enthousiasme over begint en de manier waarop dat wordt gedaan geven je snel een goed beeld.

2. Voorkom herhaling

Tijdens een speeddate ontmoet je gemiddeld 20 à 30 mensen. Een bonte mix aan karakters en persoonlijkheden, met wie je uiteenlopende en verrassende gesprekken kunt hebben. Maar als je alsmaar dezelfde vragen stelt, kan speeddaten soms net zo spannend zijn als een doorsnee dag op kantoor. Grote kans dat de lol er enigszins af is als degene bij wie jij aanschuift al een uur of twee zijn of haar leeftijd, woonplaats en werkkring heeft zitten herkauwen. Hou dus ook wat originele vragen achter de hand voor als het niet meteen loopt! ‘Wat is je favoriete dinosaurus?’, ‘Wat is het engste dat je ooit hebt gedaan?’, ‘Wat is jouw uitlaatklep?’, en zo meer.

3. Oefening baart kunst

Veel mensen bezoeken een speeddate-avond eenmalig. Jammer, want juist door het vaker te doen kun je veel leren. Over hoe je jezelf ziet, wat je graag in een partner wilt en hoe je er eentje probeert te vangen. Ook het flirten en het spelen met contact – wat sommige mensen door een lange relatie hebben afgeleerd – is iets wat je jezelf tijdens een speeddate meer eigen kunt leren maken. Langzaam raak je er meer bedreven in, en verhoog je je kans op succes.

4. Tip voor mannen: hou je matchkaart geheim

In het algemeen vullen mannen veel vaker een ‘ja’ in op hun matchkaart dan vrouwen. Voor een man de normaalste zaak van de wereld: hij kruist immers gewoon iedereen aan die hij leuk vindt. Tegelijkertijd heeft de praktijk echter ook uitgewezen dat veel vrouwen maar weinig op hebben met een dergelijk gebrek aan selectiviteit. Vaker dan je zou denken vullen vrouwen dan ook toch maar een ‘nee’ na het zien van al die ‘ja’-kruisjes op de matchkaart van een man die ze eerst wel leuk vonden. Dus hoe vreemd het misschien ook klinkt: hou je matchkaart zoveel mogelijk uit zicht…

5. Tip voor vrouwen: twijfel is ‘ja’

Voortbordurend op bovenstaande: wees gerust, het feit dat een man zo vaak een ‘ja’ invult wil uiteraard niet automatisch zeggen dat je hem ook in de toekomst met vele anderen moet delen. Vrouwen zijn nou eenmaal kritischer, mannen wat minder. Oordeel dus niet te snel, en vul bij twijfel gewoon een ‘ja’ in.

Met deze speeddate tips van Flitsdate ga je een leuke speeddate-avond tegemoet!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.