lichaamstaal uitgaan

5 tips om je zelfbeeld te verbeteren

Wil jij tijdens het uitgaan ook heel graag het gevoel te hebben dat je er toe doet, aantrekkelijk bent of een graag geziene gast? Helemaal niet vreemd. We hebben allemaal een zekere mate van bevestiging nodig. Wanneer je (pas) single bent kan je je ook net wat onzekerder voelen dan anders. Maar van een negatief zelfbeeld, daar wordt niemand gelukkig van!

Maar behalve je zelfbeeld opvijzelen via de bewonderende blikken en complimentjes van anderen zijn er ook manieren om zelf jouw eigenwaarde op te krikken! Met deze vijf tips bijvoorbeeld!

  1. Help anderen in plaats van ze af te vallen. Anderen helpen in plaats van ze ‘naar beneden te halen’ kan de manier waarop je naar jezelf kijkt écht veranderen. Een helpende hand bieden geeft anderen ook een reden om naar je op te kijken. Je zult je sneller beter voelen over jezelf dan door ze te beledigingen.
  1. Aanvaard complimenten zonder oordeel. De volgende keer dat iemand je een compliment geeft, accepteer het dan meteen met een oprechte “dank je wel”. Vraag jezelf niet eens af of je het verdient of niet. Accepteer gewoon het feit dat iemand denkt dat je het goed doet.
  1. Stop met je te verontschuldigen voor elk klein dingetje. Zeggen, “Het spijt me” is belangrijk als je een fout maakt of iets verkeerd doet. Het is niet iets dat je zegt wanneer iemand je vraagt ​​om een ​​pen te lenen en je hebt er geen. Het is ook niet iets dat je zegt als je BFF het niet eens is met een bepaald standpunt dat je hebt over iets. Bewaar de “sorry’s” voor situaties die echt erom vragen.
  1. Realiseer je dat er geen vergelijking is tussen jou en iemand anders. Er zijn zoveel onzichtbare variabelen in het spel wanneer je jezelf met anderen vergelijkt. Zelfs als je iets gemeen hebt met iemand, kunnen er dingen aan de hand zijn in hun leven waar je geen weet van hebt. Houd de gedachten vast dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant, en concentreer je in plaats daarvan op de dingen die je wel weet en kunt beheersen over jezelf. Er is een reden waarom iedereen anders is.
  1. Probeer positieve affirmaties. Affirmaties zijn een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Het verhogen van je lage zelfbeeld zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Naast het nemen van de proactieve stappen hierboven vermeld, moet je je hersenen opnieuw trainen om anders te denken. Positieve affirmaties werken hier goed voor. Ga elke ochtend voor een spiegel staan ​​en reciteer positieve, opbeurende berichten voor jezelf. Zeg dingen als:

– “Ik ben geliefd en mijn mening telt.”

– “Ik heb de controle, en ik kan mijn eigen beslissingen nemen.”

– “Ik ben mooi/knap/slim.”

– “Ik ben een aardige en gulle persoon.”

Ongeacht de situatie, verander het in een positieve bevestiging, kijk jezelf in de ogen en zeg het. Je moet het jezelf horen zeggen dat je een waardevol, bekwaam persoon bent. Een laag zelfbeeld kan je vermogen om te slagen in alle aspecten van je leven beperken. Als je geen zelfvertrouwen hebt, zullen anderen ook geen vertrouwen in je hebben.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.