Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
lichaamstaal uitgaan
27 januari 2018

5 tips om je zelfbeeld te verbeteren

Wil jij tijdens het uitgaan ook heel graag het gevoel te hebben dat je er toe doet, aantrekkelijk bent of een graag geziene gast? Helemaal niet vreemd. We hebben allemaal een zekere mate van bevestiging nodig. Wanneer je (pas) single bent kan je je ook net wat onzekerder voelen dan anders. Maar van een negatief zelfbeeld, daar wordt niemand gelukkig van!

Maar behalve je zelfbeeld opvijzelen via de bewonderende blikken en complimentjes van anderen zijn er ook manieren om zelf jouw eigenwaarde op te krikken! Met deze vijf tips bijvoorbeeld!

  1. Help anderen in plaats van ze af te vallen. Anderen helpen in plaats van ze ‘naar beneden te halen’ kan de manier waarop je naar jezelf kijkt écht veranderen. Een helpende hand bieden geeft anderen ook een reden om naar je op te kijken. Je zult je sneller beter voelen over jezelf dan door ze te beledigingen.
  1. Aanvaard complimenten zonder oordeel. De volgende keer dat iemand je een compliment geeft, accepteer het dan meteen met een oprechte “dank je wel”. Vraag jezelf niet eens af of je het verdient of niet. Accepteer gewoon het feit dat iemand denkt dat je het goed doet.
  1. Stop met je te verontschuldigen voor elk klein dingetje. Zeggen, “Het spijt me” is belangrijk als je een fout maakt of iets verkeerd doet. Het is niet iets dat je zegt wanneer iemand je vraagt ​​om een ​​pen te lenen en je hebt er geen. Het is ook niet iets dat je zegt als je BFF het niet eens is met een bepaald standpunt dat je hebt over iets. Bewaar de “sorry’s” voor situaties die echt erom vragen.
  1. Realiseer je dat er geen vergelijking is tussen jou en iemand anders. Er zijn zoveel onzichtbare variabelen in het spel wanneer je jezelf met anderen vergelijkt. Zelfs als je iets gemeen hebt met iemand, kunnen er dingen aan de hand zijn in hun leven waar je geen weet van hebt. Houd de gedachten vast dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant, en concentreer je in plaats daarvan op de dingen die je wel weet en kunt beheersen over jezelf. Er is een reden waarom iedereen anders is.
  1. Probeer positieve affirmaties. Affirmaties zijn een manier om je gedachten, je zelfbeeld, gezondheid en je zelfvertrouwen te beïnvloeden. Het verhogen van je lage zelfbeeld zal niet van de ene op de andere dag gebeuren. Naast het nemen van de proactieve stappen hierboven vermeld, moet je je hersenen opnieuw trainen om anders te denken. Positieve affirmaties werken hier goed voor. Ga elke ochtend voor een spiegel staan ​​en reciteer positieve, opbeurende berichten voor jezelf. Zeg dingen als:

– “Ik ben geliefd en mijn mening telt.”

– “Ik heb de controle, en ik kan mijn eigen beslissingen nemen.”

– “Ik ben mooi/knap/slim.”

– “Ik ben een aardige en gulle persoon.”

Ongeacht de situatie, verander het in een positieve bevestiging, kijk jezelf in de ogen en zeg het. Je moet het jezelf horen zeggen dat je een waardevol, bekwaam persoon bent. Een laag zelfbeeld kan je vermogen om te slagen in alle aspecten van je leven beperken. Als je geen zelfvertrouwen hebt, zullen anderen ook geen vertrouwen in je hebben.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze lichaamstaal straal je meer zelfvertrouwen uit

Een beetje meer zelfvertrouwen, dat kunnen we van tijd tot tijd...

Zo haal je het beste uit je eerste date

Om het uiterste uit jezelf en je date te halen, is...

Meer dan helft singles durfde afgelopen jaar niemand aan te spreken

Singles durven steeds minder vaak op iemand af te stappen. Meer...

Voel je krachtiger en meer jezelf bij dates en in relaties

Wil je af van al die onzekerheid en gewoon een fijne...

Afwijzing na afwijzing door mannen: misschien is dit de oorzaak

De oplossing om het patroon van afwijzing te beëindigen is misschien...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie