intimidatie

5 tips om je ex te vergeten

Je ex vergeten, de vaak lange relatie achter je laten klinkt eenvoudig maar is het niet altijd. Iemand uit je gedachten en leven bannen heeft dan ook tijd nodig. Jullie hebben elkaar ongetwijfeld verdriet gedaan en hoe naar ook, het is de hoogste tijd om verder te gaan me je leven. Je ex loslaten doe je me deze vijf tips.

1. Oude & nieuwe vrienden

Het is een cliché, maar juist daarom niet minder waar. Als nieuwbakken single die uit een lange relatie komt heb je je vrienden hard nodig. Stort je hart uit, laat ze keer op keer naar jouw verhalen luisteren, het helpt allemaal bij het verwerkingsproces. Daarnaast kennen ze jou als geen ander dus hopelijk voorzien ze jou van nuttige tips en adviezen. Probeer daarnaast nieuwe vrienden te maken door oude hobby’s nieuw leven in te blazen, mee te doen aan een leuke activiteit voor singles of door een vakantie te boeken.

2. Delete

Iemand helemaal uit je leven bannen is vrijwel onmogelijk. Zeker als je kinderen hebt samen, maar ook als je geen kroost hebt dan heb je vaak gezamenlijke vrienden en kennissen. Ondanks dat kan je een begin maken door je ex te verwijderen van je Facebook, twitter en andere social media kanalen. Wil je niet meer zien hoe laat hij of zij nog online was? Verwijder je ex dan ook uit je whatsapp contacten.  Je moet het jezelf niet pijnlijker of moeilijker maken dan nodig dus: gebruik de delete knop.

3. Rebound

Stort je niet meteen in de armen van de eerste de beste die voorbijkomt. Hoe verleidelijk ook, dit kan op termijn wel eens een keuze zijn waar je spijt van krijgt. De vorige relatie in alle opzichten afsluiten is nodig en een ander meteen in je armen sluiten helpt je niet om je ex instantaan te vergeten. Het verdriet moet slijten en dat heeft tijd nodig. Bouw je leven opnieuw op, stap voor stap, richt je op jezelf, maak nieuwe vrienden, ontdek waar je blij van wordt en dan sta je na een poosje echt en oprecht open voor de liefde van een ander.

4. Afstand

Kort na de scheiding is het handig om gezamenlijke vrienden, kennissen, borrelclubjes en sportactiviteiten te vermijden als dat kan. Je hebt ruimte en afstand nodig om los te komen van elkaar. Het is ook verre van prettig om van deze en gene te moeten horen waar en  met wie je ex nu weer gezien is, misschien al een nieuwe vlam heeft waar hij of zij mee op vakantie gaat. Zeker als jij nog in de rouwfase zit en verdriet hebt. Soms is de kop in het zand methode prima. Daarom is het zeker kort na de breuk beter om dit soort informatie zoveel mogelijk uit de weg te gaan.

5. Genieten

Ook al lijkt het onmogelijk, probeer te genieten van de alle kleine en grote dingen in het leven die op jouw pad komen. Ga lekker voor jezelf, doe de dingen waar je in de relatie niet of nauwelijks aan toe kwam. Vergeet niet om jezelf geregeld lekker te verwennen. Dagje sauna, nieuwe outfit, lekker uit eten, weekendje weg, eindelijk eens die cursus volgen of… gewoon wat jij wilt! Je ontmoet op deze manier meteen allemaal nieuwe mensen en wie weet, slaat je hart opeens zomaar over bij het zien van die ene leukerd. Maar onthoud, alles op zijn tijd!

Bron: Redactie Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.