winterzon singles oktober

5 tips om intenser van je vakantie te genieten

Of je nu alleen, met een groep of met je kids op vakantie gaat, je wilt de sleur van alledag echt achter je laten. Maar hoe doe je dat? Want wat zo makkelijk gezegd is, is nog niet altijd zo eenvoudig gedaan. Wij geven je vijf tips om meer te genieten van je welverdiende vakantie.

Vakantie is het moment om je dagelijks leven los te laten. Uitrusten en nieuwe inspiratie opdoen. De tijd dus om echt intens te genieten van je vakantiedagen. Met een ‘leeg’ hoofd gaat dat het beste. Met deze tips beleef jij je vakantie nog intenser en geniet je meer!

1. Observeer meer

Laat jij je op vakantie ook nogal eens meeslepen in de rompslomp die bij het reizen komt kijken? Maak je ruzie met je kinderen als ze er weer eens een puinzooi van maken of baal je enorm wanneer je in de rij of in de file staat? Pak het dan eens anders aan. Laat je niet meeslepen door de ervaring van het moment maar observeer eens wat er om je heen gebeurt. Observeer eens welke gevoelens er bij jou naar boven komen en laat alles gewoon rustig gebeuren zonder een oordeel te vellen. Wees je bewust van het moment en probeer er de schoonheid van in te zien.

2. Geniet van nare klusjes

Wanneer je op vakantie bent dan heb je veel meer tijd dan thuis. Je hebt minder te doen en leeft een langzamer ritme. Waarom zou je je dan druk maken om vervelende klusjes? Is het echt zo erg om de afwas met de hand te moeten doen of je kleren even door een sopje te halen? Wie zegt dat een vakantie alleen maar leuk moet zijn? Gebruik deze zogenaamde nare klusjes om even tot jezelf te komen. Voelt het warme water, luister naar het geluid van rinkelend servies en ga even op in het hier en nu. Vervelende klusjes zijn alleen maar vervelend als jij ze als dusdanig bestempelt. Door ze anders te bekijken zijn het ideale momentjes om je hoofd lekker leeg te maken.

3. Minder streng voor jezelf

Moet je nou echt twee boeken van jezelf lezen? Vier steden bekijken, 10 kerken bezoeken en ook nog een excursie maken? Maak het jezelf niet zo moeilijk en laat het ‘programma’ eens lekker los. In plaats van je vakantie helemaal te plannen, net zoals je dat met je leven thuis doet, kun je het op vakantie veel meer op zijn beloop laten. Is het echt zo’n ramp als je dat boek niet uitkrijgt? Ga je je daar nou schuldig over voelen? Misschien heb je wel geen zin in lezen of kerken, of die excursie. Sta jezelf toe om lekker te doen waar je op dat moment zin in hebt en wees niet zo streng voor jezelf en je medereizigers. Laat jezelf vrij van al die opgelegde verplichtingen, je hebt toch vakantie!

4. Geniet van lokale nieuwtjes

Op vakantie beleef je dingen die je thuis niet kunt beleven en het is heel prettig om hier met volle teugen van te genieten. Volg je gevoel en selecteer ervaringen die jou interessant lijken. Geniet bijvoorbeeld van het lokale eten, maak eens een uitstapje en kies voor belevenissen die je normaal gesproken niet zo snel zou doen. Wanneer je bezig bent met iets nieuws dan is het makkelijker om in het hier en nu te blijven, simpelweg omdat je nog geen vaste routines hebt opgebouwd. Nieuwe ervaringen zorgen ervoor dat je alert en in het moment blijft. Nieuwe ervaringen maken jouw vakantie en je leven rijker. Het zorgt voor mooie herinneringen die je nog lang kunt koesteren.

5. Niets doen

Wanneer je op vakantie bent kun je jezelf prima de kunst van het niets doen eigen maken. Op vakantie heb je weinig verplichtingen en geen druk programma dus is een poosje nies doen veel makkelijker dan thuis. Ga gewoon eens ergens liggen of zitten en doe… niets. Laat jezelf niet meeslepen door allerlei gedachten maar geniet van het moment. Voel je ademhaling, hoor de vogels de golven of het ruisen van de bladeren. Kijk naar de wolken en ontspan jezelf volledig. Wanneer je niets doet word je ongetwijfeld onrustig. Want een stemmetje in jou wil dingen doen, ondernemen, zichzelf nuttig voelen. Geef hier eens niet aan toe. Laat het maar lekker zenuwachtig zijn. Je zult zien dat dat gevoel na een poosje vanzelf verdwijnt. Geniet van deze rust. Je ben helemaal in het hier en nu en dat maakt je intens gelukkig!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.