intelligentie datingsite

5 tips om een nieuwe relatie goed te houden

Hoe hou je je geluk vast? Een nieuwe relatie is een van de mooiste dingen in het leven. De wereld lijkt nieuw, je voelt je gelukkig, de emotionele stress in je leven vermindert of verdwijnt. Om er zoveel mogelijk van te kunnen genieten zijn er een paar dingen die je maar beter kunt doen.

5 Tips voor geluk

1. Eerlijkheid duurt het langst. Wees eerlijk tegenover je nieuwe partner, hou geen dingen voor hem of haar weg omdat je bang bent tegen te vallen. Als je later tegenvalt is dat veel erger dan aan het begin en bovendien moet je elkaar vertrouwen schenken. Wanneer jij dat niet kunt, dan zal je partner dat ook niet doen.

2. Veel mensen laten een ander gezicht zien dan hun eigen gezicht en spelen een rol. Ze spelen de perfecte partner terwijl ze dat in werkelijkheid natuurlijk niet zijn. Probeer dus – dit kan soms angstig zijn – gewoon jezelf te zijn, met al je onhebbelijkheden. De sterkste relaties worden nu eenmaal gebouwd op wederzijds respect voor wie je werkelijk bent. Je kunt de rest van je leven toch de rol niet blijven spelen die je aan jezelf hebt opgelegd.

3. Probeer te accepteren dat je partner bepaalde dingen leuk vindt en andere weer niet. Wees niet teleurgesteld als hij je hobby niet deelt, of als zij geen interesse heeft in voetbal of motorraces. Laat ook je mening over de voorkeuren van je partner niet te sterk merken. Het is een afknapper als je van je nieuwe partner te horen krijgt dat voetbal ‘maar een dom spel voor heren op een weilandjes is’ of wanneer je de vrouwenvereniging afdoet als een ‘truusclub.’ Ook al voel je die opinie nog zo sterk, het is gebrek aan respect wanneer je dat op die manier uit.

4. Respecteer ook iemands privacy. Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd. Er zijn momenten dat iemand alleen wil zijn, en er zijn plaatsen waar iemand niet oor anderen gestoord wil worden. Dat heeft niets te maken met jou. Het is gewoon een behoefte die iedereen heeft. Door die privé ruimte van een ander niet te respecteren – zonder kloppen binnen te komen in iemands werkkamer, de hobbykamer van je vriend gaan opruimen, je eigen spullen in haar huis verspreiden – ontneem je iemand zijn of haar persoonlijke ruimte.

5. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar iemands leven en wil je alles weten. Maar wees daar wel gematigd in en begin niet aan een derdegraads verhoor. Er zijn misschien in de toekomst beter geschikte momenten om bepaalde vragen te stellen. Vaak begint een nieuwe partner er op zijn of haar eigen tijd wel over.

Bron: Infocash

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.