tafelmanieren buitenland

5 sushi etiquette regels voor je eerste date

Als je een eerste date hebt gepland dan ga je ondanks de gezonde-burger-hype meestal niet naar een hamburgertent. Het is simpelweg onmogelijk om een beetje elegant zo’n dubbeldekker weg te werken. Daarom kiezen we voor een eerste date vaak voor een sushi restaurant. Want wat kan daar nou verkeerd gaan? Nou… meer dan je denkt!

5 etiquette regels voor sushi eten op je 1e date

1. Sushi werk je in één keer naar binnen
Dacht je dat het onbeleefd was om in één keer je hele mond vol te steken met sushi? Mispoes. Bij Japanners schiet het net in het verkeerde keelgat wanneer je vol overgave in je sushirolletje bijt. Geen grote mond? Vraag dan om de rolletjes kleiner te maken.

2. Combineer sushi niet met gember
Natuurlijk liggen die stukjes gember niet zomaar op het schaaltje. Maar dat is niet omdat je ze smakelijk samen met de sushi in je mond zou stoppen. Gember is bedoeld om de smaak tussen verschillende sushirolletjes te neutraliseren, niet als extra smaakmaker bij de sushi.

3. Wees bescheiden met de sojasaus
Fans van sojasaus houden zich liever een beetje in wanneer ze uit eten gaan. De smaak van de saus mag immers nooit de smaak van de sushi overheersen. Bovendien mag je sojasaus enkel gebruiken bij nigiri, rijst met daaroverheen een lapje vis gedrapeerd, en dan nog zo dat enkel de vis in de sojasaus gedoopt wordt.

4. Eet wasabi met mate
Een stukje nigiri bevat normaal gezien de perfecte hoeveelheid wasabi, niet verwonderlijk dus dat de chef op zijn tenen getrapt kan zijn als jij daar vervolgens nog eens een extra grote hoeveelheid wasabi aan toevoegt.

5. Eten in de juiste volgorde
Sushi eet je niet zomaar willekeurig. Om het meeste uit het smaken-pallet te halen, begin je best met de witte vis, om vervolgens over te gaan op de zilveren en rode vis en te eindigen met de vette vis, zoals de zalm.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam