uitgaan in je eentje

5 stressfactoren voor singles met de kerst

Nog eventjes en dan is het weer kerst. Voor veel mensen is dit een van de hoogtepunten van het jaar, voor anderen betekenen deze feestdagen pure stress.  Uit een onderzoek van datingsite PARSHIP blijkt wat de grootste stressfactoren rond de kerstdagen zijn.

Bijna de helft van de singles geeft aan dat het kopen van geschikte cadeaus en deze op tijd in huis hebben, de grootste stress oplevert. De feestdagen alleen vieren wordt door een vijfde van de singles als stressfactor ervaren. 13 % van de singles geeft aan dat de hereniging met de familie tijdens de feestdagen voor de nodige stress zorgt. Slechts drie procent van de singles vermijdt het hele circus en gaat weg tijdens de feestdagen.

Top vijf van de grootste “Kerst-stressfactoren” voor singles

1. Op tijd alle cadeaus in je versierde huis ( 45 procent )
2. De kans dat je kerst alleen viert ( 19 procent )
3. Met de hele familie kerst vieren ( 13 procent )
4. Om de beslissing te nemen waar en met wie je het viert ( 10 procent )
5.  Om al je vrienden te zien tijdens de feestdagen ( 8 procent )

Nicole Vening, als singles coach verbonden aan PARSHIP, erkent dat veel singles opzien tegen de komende feestdagen en zich met name gestresst voelen wanneer ze zich voor de feestdagen afhankelijk opstellen van anderen. Haar advies luidt: “Wees realistisch in de haalbaarheid van het gezelschap met wie je de kerst wilt doorbrengen, zeker indien je hiervoor afhankelijk bent van een uitnodiging van iemand anders. Als het toch even anders loopt, kun je makkelijk teleurgesteld raken!”

Nicole heeft voor singles die opzien tegen de feestdagen de volgende tips:

•Ken niet onnodig zwaarte toe aan de feestdagen. Wanneer jij de feestdagen als zeer belangrijk ziet en het niet fijn vindt om deze alleen door te brengen, wordt het hoe dan ook zwaar.
•Wees pro-actief: bepaal en communiceer tijdig hoe je de feestdagen wilt doorbrengen en met wie. Zorg zolang je nog niets definitief hebt afgesproken voor een serieus alternatief plan.
•Spreid je afspraken tijdens de feestdagen goed over de feestdagen en plan jezelf niet te vol. Feestdagen bieden bij uitstek de mogelijkheid voor reflectie en bezinning.
•Wanneer jij je er vooraf op instelt om de feestdagen alleen door te brengen, kun je er bewust ook een feestje voor jezelf van maken. Kook eens extra lekker voor jezelf en gun jezelf het nu eindelijk eens dat leuke boek, of ga die leuke film kijken die je al zo lang wilt zien.
•Wanneer je echt niet alleen wilt zijn met de kerst en je hebt geen opties bij vrienden of familie, check dan of je een leuke vakantie kunt boeken met de feestdagen of schrijf je in voor één van de talloze events of activiteiten die er voor singles rondom de feestdagen georganiseerd worden.
Tenslotte geeft Nicole aan: “Ook al ben je nu single, je bent zelden ‘relatieloos’. Bedenk je zo voor de feestdagen wie er echt belangrijk voor je zijn geweest dit jaar. Laat deze mensen weten wat ze voor je betekenen. Grote kans dat jij ook hoort wat je toevoegt aan hun leven!”

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.