Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
seks is als lijm
8 maart 2020

5 stappen naar een goede seksuele gezondheid

Seksueel gezond zijn betekent kunnen genieten van een gezonder lichaam, een bevredigend seksleven, positieve relaties en gemoedsrust. Er zijn vijf belangrijke stappen die je kunt nemen om je te helpen een goede seksuele gezondheid te bereiken.

1: Waardeer wie je bent en beslis wat goed voor je is

Van jezelf houden – zowel van binnen als van buiten – kan een uitdaging zijn. Maar je kunt je comfortabeler voelen in je vel en voor jezelf opkomen. En als we ons goed voelen over onszelf, maken we meestal betere keuzes als het gaat om onze seksuele gezondheid. Verbeter je zelfbeeld en het lichaamsbeeld, omarm je seksuele identiteit en pleit voor jezelf.

2: Wees slim over je lichaam en bescherm het

Seks – die op veel manieren kan worden uitgedrukt – kan je plezier en intimiteit brengen, maar het kan ook ongewenste dingen zoals seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), ongeplande zwangerschappen en angst met zich meebrengen. Je kunt echter eenvoudige stappen ondernemen om jezelf en je partner te beschermen. Lees meer over opties voor seksuele expressie, veiligere seks, anticonceptie en veilig daten als jij of je partner een soa heeft.

3: Behandel je partner goed en verwacht dat hij jou goed behandelen

Het huidige internationale gesprek over seksuele intimidatie en mishandeling brengt ons ertoe opnieuw te onderzoeken hoe partners met elkaar omgaan – of het nu gaat om een ​​kortetermijndate of een langetermijnrelatie. Tegen de tijd dat kinderen naar de kleuterschool gaan, moeten ouders al praten over wat het betekent om anderen te respecteren, toestemming te geven en grenzen te stellen. Je kunt gemakkelijk beginnen met niet-seksuele situaties. Zorg dat je het respect dat je verdient krijgt en praat openlijk over toestemming, grenzen, verlangens en veiligere seks.

4: Bouw positieve relaties op

Voor de meeste mensen zijn goede relaties essentieel voor een gelukkig en gezond leven. En voor velen van ons staan romantische relaties bovenaan de lijst. Het opbouwen van relaties die gezond en positief zijn, is de sleutel tot onze seksuele gezondheid en welzijn. Maar als het gaat om deze belangrijke vaardigheid in het leven, voelen velen van ons zich niet voorbereid. Het goede nieuws? Het is nooit te laat om te leren.

5: Maak seksuele gezondheid onderdeel van je gezondheidszorg

Meer dan de helft van ons krijgt geen aanbevolen preventieve gezondheidsdiensten, zoals vaccins, soa-onderzoeken en anticonceptie, die kunnen helpen kanker te voorkomen, zwangerschappen te plannen, soa’s op te sporen en de vruchtbaarheid te beschermen. Ben jij een van hen?

Bron: Women Online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Date-en seksgedrag veranderd door corona

Volgens een groot onderzoek van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

Cannabis kan je seksleven een boost geven

Cannabis kan je seksleven een boost geven zo blijkt uit wetenschappelijk...

Een relatie op latere leeftijd: tips

Je bent geen jonge blom meer, hebt al een leven achter...

Onze zuiderburen verlangen naar een pikanter seksleven

Als single droom je er misschien alleen maar van, ook onze...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie