overspelige vrouw

5 signalen dat je partner vreemdgaat

Ok, je relatie is niet meer zoals die in het begin was. De sleur is behoorlijk toegeslagen maar ondanks dat ben jij volkomen happy met de situatie zoals die is. Af en toe bekruipt je het gevoel dat er dingen niet helemaal kloppen maar de gedachte dat je partner je bedriegt met een ander komt simpelweg niet bij je op. En dan slaat de bom in.

Vreemdgaan

Soms heb je het gewoon echt niet in de gaten. Totdat je hem of haar zelf betrapt of er zoveel kleine dingen ineens op z’n plaats vallen. Mensen die vreemdgaan vertonen allemaal in meer of mindere mate een bepaald soort gedrag. Waaraan kun je herkennen dat je partner jou misschien wel niet meer trouw is? 5 signalen

1. Geen seks

Het uitblijven van seks voor langere tijd is niet per definitie een teken aan de wand of een keihard bewijs dat je partner vreemdgaat. Hier kunnen natuurlijk allerlei oorzaken aan ten grondslag liggen. Maar als jullie seksleven altijd goed was en dit om onverklaarbare wijze opeens uitblijft, hij of zij telkens smoezen verzint om maar niet met je te hoeven vrijen, of de frequentie is drastisch gedaald, dan moet je toch maar eens achter je oren krabben. Wanneer iemand vreemdgaat verdwijnt vaak de behoeft om met de eigen partner te seksen. Uit schuldgevoel of omdat de aantrekkingskracht er niet is en volledig naar die ander uitgaat.

2. Mobiele telefoon

Voorheen lag dat mobieltje s ’avonds gewoon op tafel, de kast of liet je partner die gewoon in de keuken of slaapkamer liggen maar nu gaat dat ding overal mee naar toe. Het wordt bewaakt als een kostbaar sieraad dat je geen seconde uit het oog mag verliezen. De telefoon gaat mee naar het toilet, de badkamer, ligt op het nachtkastje en jij mag er absoluut niet bij in de buurt komen. Je partner voert geen telefoongesprekken meer waar jij bij bent en zit continu op die telefoon te tikken onder het mom van ‘spelletje afmaken, mailtje sturen, vrienden appen’. Hoewel tegenwoordig veel mensen vergroeid zijn met hun mobiele telefoon is het niet normaal als jij er niet eens bij in de buurt mag komen.

3. Zakenreis

Was je partner altijd al geregeld op reis voor het werk, dan hoort dat bij jullie leven. Maar als er opeens wel heel veel tripjes op de planning staan en daar soms ook hele weekenden bijzitten waarop iemand niet meer thuis is dan klopt er misschien iets niet. Mensen die vreemdgaan verzinnen de gekste dingen om bij de ander te kunnen zijn. En als het werk het toelaat dat hij of zij geregeld conferenties bezoekt of andere zakenreizen maakt, dan valt dat in het begin niet zo heel erg op. Als je jouw partner nooit te pakken krijgt wanneer je belt of hij of zij niet doorgeeft in welk hotel er gelogeerd wordt heb je redenen om te twijfelen.

4. Bedtijden

Mensen die vreemdgaan hebben op den duur vaak moeite met de intimiteit met de eigen partner. Dat maakt dat ze die proberen te ontlopen. In het dagelijkse leven merk je geen verschil maar jullie gaan niet meer tegelijk naar bed, hij of zij blijft steeds langer alleen beneden en kruipt pas naast je als jij al lang slaapt. Natuurlijk, iedereen heeft tijd voor zichzelf nodig en soms kan dit alleen pas laat op de avond, maar als dit structureel wordt dan is dit wel een aanleiding om eens wat beter en kritischer naar je partner te gaan kijken.

5. Verzorging

Iemand die verliefd is wil er goed uitzien voor de ander. Er wordt veel meer aandacht besteed aan het uiterlijk dan normaal. Ineens drie keer in de week naar de sportschool om eindelijk eens die extra kilo’s eraf te trainen, nieuwe lingerie en dat blijft niet bij 1 setje, vaker naar de kapper, zonnebankkuurtje, andere kleding, het zijn allemaal tekenen dat het uiterlijk ineens heel erg belangrijk is geworden. Mensen die vreemdgaan zijn meer met hun uiterlijk bezig dan wanneer ze in een vaste relatie zitten waarin de sleur een beetje is toegeslagen. Het is maar dat je het weet.

Nu hoeven bovenstaande 5 signalen op zichzelf helemaal niet te betekenen dat je partner je bedriegt, maar alle vijf? Dan zit je relatie waarschijnlijk in zwaar weer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.