vakantie heimwee

5 reistrends in 2015

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om vooruit te kijken. Wat worden de reistrends van 2015? Volgens het Amerikaanse nieuwsmagazine Time gaan smartphones dienst doen al portemonnee, hotels laten ons nog lekkerder slapen en logeren we in huizen met de faciliteiten van hotels.

5 reis trends die er in 2015 aan komen

Reistrend 1. Huizen met de allure van een hotel

De grens tussen hotels en huurhuizen zal dunner worden dan ooit. Steeds meer mensen die een huis als vakantieverblijf verhuren zullen worden aangespoord om hun gasten de beste diensten aan te bieden. Zo heeft Airbnb niet alleen een ‘super host programma’ gemaakt, maar ook een driedaagse conferentie georganiseerd om professioneel advies en tips aan gastheren te kunnen geven zodat ze reizigers met meer klasse kunnen ontvangen en de verblijfservaring kunnen verbeteren. Andere verhuurbedrijven zoals One Fine Stay en BeMate volgen deze trend en bieden gasten zelfs een schoonmaakservice en eten aan vanuit nabijgelegen hotels.

Reistrend 2. Luchthavens volgen al jouw bewegingen

Steeds meer luchthavens zullen je na binnenkomt specifieke berichten sturen op je mobiel zodat je op de hoogte wordt gebracht over de tijd die je nodig hebt om je gate te bereiken of waar je het beste geld kunt wisselen. In luchthavens zoals San Francisco en Amsterdam wordt deze technologie al gebruikt.

Reistrend 3. Beter slapen in hotels

Verschillende hotels zullen technische verbeteringen doorvoeren waardoor de nachtrust van de gasten wordt geoptimaliseerd. Vooral het MGM Grand hotel in Las Vegas en hotelketens Westin en Crowne Plaza werken hieraan. Zo zijn er in het MGM hotel lichtjes geplaatst in het bed meubilair waardoor tinten van lichtblauw je langzaam wakker maken. In de Crowne Plaza hotels komen er opgevulde hoofdborden die een stuk verder van de muur afstaan en daarmee omgevingsgeluiden minimaliseren. In de Westin Hotels tref je straks slaapmonitoren aan die je nachtelijke bewegingen registreren en de oorzaak van eventuele slapeloosheid analyseren.

Reistrend 4. Overzeese routes

In 2015 zullen er verschillende nieuwe vluchten gelanceerd worden die reizen tussen verafgelegen plaatsen mogelijk maken en lange afstandsvluchten aantrekkelijker en aangenamer. Zo kun je met de Australische maatschappij Quantas vanuit Dallas naar Sydney vliegen.

Reistrend 5. Mobiel wordt portemonnee

Mobiele transacties worden populairder dan ooit. Je zal je creditcards kunnen synchroniseren met Google Wallet (voor Android) of met Apple’s Passbook (voor iOS) waardoor je simpelweg dingen kunt kopen door je mobiel voor een sensor te houden.

Zin om reisplannen te maken voor het nieuwe jaar? Kijk dan op onze agenda of kies uit een van de reisgidsen!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!