Zo aan het einde van het jaar is het tijd om vooruit te kijken. Wat worden de reistrends van 2015? Volgens het Amerikaanse nieuwsmagazine Time gaan smartphones dienst doen al portemonnee, hotels laten ons nog lekkerder slapen en logeren we in huizen met de faciliteiten van hotels.

5 reis trends die er in 2015 aan komen

Reistrend 1. Huizen met de allure van een hotel

De grens tussen hotels en huurhuizen zal dunner worden dan ooit. Steeds meer mensen die een huis als vakantieverblijf verhuren zullen worden aangespoord om hun gasten de beste diensten aan te bieden. Zo heeft Airbnb niet alleen een ‘super host programma’ gemaakt, maar ook een driedaagse conferentie georganiseerd om professioneel advies en tips aan gastheren te kunnen geven zodat ze reizigers met meer klasse kunnen ontvangen en de verblijfservaring kunnen verbeteren. Andere verhuurbedrijven zoals One Fine Stay en BeMate volgen deze trend en bieden gasten zelfs een schoonmaakservice en eten aan vanuit nabijgelegen hotels.

Reistrend 2. Luchthavens volgen al jouw bewegingen

Steeds meer luchthavens zullen je na binnenkomt specifieke berichten sturen op je mobiel zodat je op de hoogte wordt gebracht over de tijd die je nodig hebt om je gate te bereiken of waar je het beste geld kunt wisselen. In luchthavens zoals San Francisco en Amsterdam wordt deze technologie al gebruikt.

Reistrend 3. Beter slapen in hotels

Verschillende hotels zullen technische verbeteringen doorvoeren waardoor de nachtrust van de gasten wordt geoptimaliseerd. Vooral het MGM Grand hotel in Las Vegas en hotelketens Westin en Crowne Plaza werken hieraan. Zo zijn er in het MGM hotel lichtjes geplaatst in het bed meubilair waardoor tinten van lichtblauw je langzaam wakker maken. In de Crowne Plaza hotels komen er opgevulde hoofdborden die een stuk verder van de muur afstaan en daarmee omgevingsgeluiden minimaliseren. In de Westin Hotels tref je straks slaapmonitoren aan die je nachtelijke bewegingen registreren en de oorzaak van eventuele slapeloosheid analyseren.

Reistrend 4. Overzeese routes

In 2015 zullen er verschillende nieuwe vluchten gelanceerd worden die reizen tussen verafgelegen plaatsen mogelijk maken en lange afstandsvluchten aantrekkelijker en aangenamer. Zo kun je met de Australische maatschappij Quantas vanuit Dallas naar Sydney vliegen.

Reistrend 5. Mobiel wordt portemonnee

Mobiele transacties worden populairder dan ooit. Je zal je creditcards kunnen synchroniseren met Google Wallet (voor Android) of met Apple’s Passbook (voor iOS) waardoor je simpelweg dingen kunt kopen door je mobiel voor een sensor te houden.

Zin om reisplannen te maken voor het nieuwe jaar? Kijk dan op onze agenda of kies uit een van de reisgidsen!