senior vrouwen op reis

5 reistips voor senior vrouwen

Veel vrouwen in onze maatschappij zijn dol op reizen. De meeste van ons hebben wel een lijstje van plaatsen die we graag zouden aandoen zodra we minder verplichtingen hebben rondom ons gezin en richting werk. Zoals het met alle passies is, loont het de moeite om de hulp van een expert niet in de wind te slaan wanneer je een reis gaat ondernemen. 

5  reistips voor senior vrouwen

Een vrouwelijke reiziger van 50 plus, die zich door haar vele reizen expert mag noemen, bracht 5 tips naar voren om het meest te halen uit elke avontuurlijke reis.

1. Kijk op een andere manier naar alleen reizen

Solo reizen is erg prettig voor wie het ontdekt heeft. De extra kosten voor het reizen als eenling is wel een financieel  minpunt. Ook al zijn er wel reisbureau’s die gespecialiseerd zijn in solo reizen, doen veel vrouwen er goed aan een reis met een groep af te sluiten. Je hebt dan de mogelijkheid je kamer te delen met iemand anders, die mogelijk dezelfde interesse heeft. Dit kan je soloreis positief beinvloeden. Zaken die ook goed te regelen zijn voor in groep zijn verzekering, veiligheid en vaccinaties voor individuele reizigers.

2. Beperkt budget? Geef openbaar vervoer een kans

Er zijn vele manieren om te reizen met een beperkt budget. Bussen en treinen zijn goede manieren om met de prijs van een dagkaart een nieuwe stad aan te doen. Spring eens in de bus om in een volgende stad een kopje koffie te gaan drinken of om nieuwe mensen te ontmoeten. Het  is handig dat je als solo reiziger nieuwsgierig en spontaan bent en open staat voor anderen.

3. Volg je hart en omhels nieuwe ervaringen

Een recept om een goede reis te beleven is het mengen van comfortable zaken met nieuwe uitdagingen. Je moet eens na gaan denken  over vakanties die net buiten je comfortzone liggen. Reisbureaus die actieve reizen in hun pakket hebben zijn geweldig om mee te werken. Ze kennen ook de achteraf gelegen gebieden en hebben goede connecties. Maar als senior heb je zelf ook al wat ervaring opgebouwd, dus kun je ook je eigen reis regelen. Wees daarbij creatief maar ook voorzichtig.

4. Ga in zee met een reisbureau

Tegenwoordig kun je natuurlijk online veel reizen boeken, maar wil je iets speciaals dan brengt het inschakelen van een reisbureau zeker toegevoegde waarde. Een reisbureau heeft goed zicht op aanbiedingen voor solo reizen,  zij zijn in staat lagere prijzen te vinden en zij kunnen je helpen het avontuur op te zoeken. Georganiseerde reizen zijn vaak hun specialiteit.

5. Goede voorbereiding helft van het plezier

Het bedenken en gaan plannen van een reis geeft vaak al veel voldoening. Wanneer je een avontuurlijke reis wilt gaan maken en dat zit al in je achterhoofd, dan wordt je fysiek al actiever.

Door je aan te sluiten bij een forum kun je extra informatie vergaren. Ook door het spreken met deskundigen, lezen over de bestemming die je in gedachten hebt en op onderzoek uitgaan, brengen je al in een bepaalde stemming.

Reizigers ontwikkelen een oprechte nieuwsgierigheid naar de wereld waarin we leven. Ook al heb je niet veel geld, door het kijken naar films, door beelden op Pinterest te zoeken, door reisverhalen te lezen of door plaatsen te verkennen met Google maps,  kun jij je beeld van de wereld al vergroten. Met een beetje fantasie kun jij je al wanen op de mooiste locaties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.