5 redenen waarom je lekker water moet drinken

Onze zuiderburen, jawel die van de Spa plat of bruis, zijn tot de conclusie gekomen dat ze te weinig water drinken en dat is geen goed nieuws. De Belgen geven ons 5 goede redenen om meer water te drinken.

Drink jij ook relatief weinig water? Dit zijn vijf nogal onprettige gevolgen van een gebrek aan water. Dus… zet die fles maar alvast koud. Op je gezondheid!

1. Meer kans op gezondheidsproblemen

Wie genoeg water drinkt op een dag (de hoeveelheid hangt af van je gewicht, maar het gemiddelde is 1,8 liter per dag) heeft minder kans op hartfalen, blaas- en darmkanker en nierstenen.

2. Trager metabolisme
In het boek The Water Secret stelt dokter Howard Murad dat je stofwisseling niet naar behoren werkt als je niet genoeg water drinkt. Vooral dan het basaal metabolisme (de calorieën die je verbrandt zonder te bewegen) werkt veel sneller en beter als je genoeg water opneemt.

3. Je krijgt hoofdpijn
De hypothalamus is een klier in de hersenen, die aangeeft wanneer je aan het uitdrogen bent. Die signaleert wanneer het bloed minder waterig wordt en bezorgt je een dorstgevoel. Daarom heb je bijvoorbeeld zo’n hoofdpijn als je een kater hebt. Omdat je lichaam uitgedroogd is door de alcohol. Je hersenen moeten ook meer inspanning leveren wanneer je uitgedroogd bent.

4. Je eet (vaker) grotere porties
Onderzoek door het Amerikaanse Rijksinstituut voor Volksgezondheid heeft aangetoond dat wie een glas of twee voor elke maaltijd drinkt, minder grote porties eet. Tot 90 calorieën minder zelfs.

5. Je huid oogt ouder (en je borsten hangen sneller)
Bij een gebrek aan water wordt je huid droger, waardoor die sneller veroudert en rimpels sneller zichtbaar zijn. En dat niet alleen in je gezicht.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!