5 redenen waarom je lekker water moet drinken

Onze zuiderburen, jawel die van de Spa plat of bruis, zijn tot de conclusie gekomen dat ze te weinig water drinken en dat is geen goed nieuws. De Belgen geven ons 5 goede redenen om meer water te drinken.

Drink jij ook relatief weinig water? Dit zijn vijf nogal onprettige gevolgen van een gebrek aan water. Dus… zet die fles maar alvast koud. Op je gezondheid!

1. Meer kans op gezondheidsproblemen

Wie genoeg water drinkt op een dag (de hoeveelheid hangt af van je gewicht, maar het gemiddelde is 1,8 liter per dag) heeft minder kans op hartfalen, blaas- en darmkanker en nierstenen.

2. Trager metabolisme
In het boek The Water Secret stelt dokter Howard Murad dat je stofwisseling niet naar behoren werkt als je niet genoeg water drinkt. Vooral dan het basaal metabolisme (de calorieën die je verbrandt zonder te bewegen) werkt veel sneller en beter als je genoeg water opneemt.

3. Je krijgt hoofdpijn
De hypothalamus is een klier in de hersenen, die aangeeft wanneer je aan het uitdrogen bent. Die signaleert wanneer het bloed minder waterig wordt en bezorgt je een dorstgevoel. Daarom heb je bijvoorbeeld zo’n hoofdpijn als je een kater hebt. Omdat je lichaam uitgedroogd is door de alcohol. Je hersenen moeten ook meer inspanning leveren wanneer je uitgedroogd bent.

4. Je eet (vaker) grotere porties
Onderzoek door het Amerikaanse Rijksinstituut voor Volksgezondheid heeft aangetoond dat wie een glas of twee voor elke maaltijd drinkt, minder grote porties eet. Tot 90 calorieën minder zelfs.

5. Je huid oogt ouder (en je borsten hangen sneller)
Bij een gebrek aan water wordt je huid droger, waardoor die sneller veroudert en rimpels sneller zichtbaar zijn. En dat niet alleen in je gezicht.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.