50+ singles gids

5 redenen waarom daten als dertiger leuker is dan als twintiger

Op de socialenetwerksite Reddit openden mannelijke gebruikers de discussie over het verschil tussen daten als twintiger en als dertiger. Het merendeel leek ervan overtuigd te zijn dat het leuker wordt om met dames af te spreken als je al iets ouder bent. Dit zijn de vijf vaakst voorkomende redenen die door hen werden aangehaald.

1. De seks is beter

De meeste mannen hebben het gevoel dat ze als twintiger nog te veel op zoek zijn om echt van seks te kunnen genieten. Als dertiger weten ze ondertussen wat wel en niet werkt en zijn vrouwen vaak niet te verlegen om initiatief te nemen.

2. Je weet beter wat je wil en wat je belangrijk vindt

Van dezelfde films houden en allebei dol zijn op dieren is niet langer een stevige basis om een relatie op te bouwen. Mannen en vrouwen die iets ouder zijn hechten meer belang aan gedeelde interesses en levensdoelen. Zo zegt een zekere ‘InPursuitOf’: ‘Ik ben op zoek naar een partner, iemand die risico’s durft te nemen, heel hard werkt, graag nieuwe dingen leert, financieel succes nastreeft en geen kinderen wil. Vroeger moesten vrouwen enkel en alleen sexy zijn, maar die tijd ligt ver achter me.’

3. Regels en spelletjes gelden niet meer

De meeste dertigers voelen zich te oud voor spelletjes en datingregels en dat maakt het allemaal veel eenvoudiger.

4. Iedereen is onafhankelijker

Alleenstaande dertigers staan op eigen benen en weten hoe ze zich uit de slag moeten trekken. Levenservaring en een duidelijk idee van je doelen en waarden maken het makkelijker om te daten. ‘Vrouwen die dertig zijn weten doorgaans wel wat ze willen. Ze hebben hun eigen interesses, vrienden en hobby’s. Ze zijn minder afhankelijk van hun potentiële partner en dat is zo verfrissend,’ zegt ‘Reddit’-gebruiker Nardik.

5. Communicatie wordt sterker

Die grotere zelfstandigheid brengt ook assertiviteit met zich mee en we weten allemaal dat je meer kans hebt om te krijgen wat je wil door er ook echt om te vragen.

Bron: Nieuwsblad

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam