50+ singles gids

5 redenen waarom daten als dertiger leuker is dan als twintiger

Op de socialenetwerksite Reddit openden mannelijke gebruikers de discussie over het verschil tussen daten als twintiger en als dertiger. Het merendeel leek ervan overtuigd te zijn dat het leuker wordt om met dames af te spreken als je al iets ouder bent. Dit zijn de vijf vaakst voorkomende redenen die door hen werden aangehaald.

1. De seks is beter

De meeste mannen hebben het gevoel dat ze als twintiger nog te veel op zoek zijn om echt van seks te kunnen genieten. Als dertiger weten ze ondertussen wat wel en niet werkt en zijn vrouwen vaak niet te verlegen om initiatief te nemen.

2. Je weet beter wat je wil en wat je belangrijk vindt

Van dezelfde films houden en allebei dol zijn op dieren is niet langer een stevige basis om een relatie op te bouwen. Mannen en vrouwen die iets ouder zijn hechten meer belang aan gedeelde interesses en levensdoelen. Zo zegt een zekere ‘InPursuitOf’: ‘Ik ben op zoek naar een partner, iemand die risico’s durft te nemen, heel hard werkt, graag nieuwe dingen leert, financieel succes nastreeft en geen kinderen wil. Vroeger moesten vrouwen enkel en alleen sexy zijn, maar die tijd ligt ver achter me.’

3. Regels en spelletjes gelden niet meer

De meeste dertigers voelen zich te oud voor spelletjes en datingregels en dat maakt het allemaal veel eenvoudiger.

4. Iedereen is onafhankelijker

Alleenstaande dertigers staan op eigen benen en weten hoe ze zich uit de slag moeten trekken. Levenservaring en een duidelijk idee van je doelen en waarden maken het makkelijker om te daten. ‘Vrouwen die dertig zijn weten doorgaans wel wat ze willen. Ze hebben hun eigen interesses, vrienden en hobby’s. Ze zijn minder afhankelijk van hun potentiële partner en dat is zo verfrissend,’ zegt ‘Reddit’-gebruiker Nardik.

5. Communicatie wordt sterker

Die grotere zelfstandigheid brengt ook assertiviteit met zich mee en we weten allemaal dat je meer kans hebt om te krijgen wat je wil door er ook echt om te vragen.

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.