uiterlijk eerste date

5 redenen om toch te gaan daten

We geven het ruiterlijk toe: daten is hartstikke spannend. Zenuwslopend zelfs, vooral als je diegene nog niet zo goed kent. Het gaat altijd gepaard met nerveuze gevoelens. Maar het is ook ontzettend leuk en spannend – op een goede manier.

Draag je wel of geen hakken? Rode lippenstift of niet? De eerste ontmoeting kan ook ietwat ongemakkelijk zijn. Maar als je eenmaal aan de praat bent geraakt en de wijn vloeit, heb je meestal een heel gezellige avond.

1# Nieuwe mensen ontmoeten geeft energie

Of je nou wel of geen romantische klik hebt, nieuwe mensen ontmoeten is altijd leuk. Het is verfrissend en je kan zelfs nieuwe inzichten krijgen. Het geeft energie, zelfs als de vervolgdate uitblijft.

2# Vriendschap is ook wat waard

De intentie van daten is natuurlijk dat je er een relatie of gezellige fling aan overhoudt. Maar vriendschap is ook waardevol. Als de klik er wel is, maar de fysieke klik uitblijft, kan je wel een nieuwe vriend hebben ontmoet.

3# Je komt door daten op nieuwe plekken

Stamkroegen zijn leuk, daar valt niet over te twisten. Maar hoe leuk is het als je date je naar allerlei verschillende nieuwe plekken of steden brengt die je nog niet kende? Juist. Super leuk.

4# Je stapt uit je comfort zone

Weleens gehoord van het gezegde ‘de magie gebeurt buiten je comfort zone’? Duidelijker dan dat gaat het niet worden. Af en toe is een beetje ongemak juist goed voor je. Want daar schijn je van te groeien als mens.

5# Je weet steeds beter wat je zoekt

Misschien heb je eerst twee dates die geen groot succes zijn, voor je een spetterende date hebt. Maar juist door afspraakjes die niet voor verliefdheid zorgen, weet je steeds beter wat je zoekt in een jongen.

Dus zet je onzekerheden aan de kant. App die leuke man en plan gewoon je date voor dit weekend. Doei twijfels, hallo gezelligheid.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam