5 redenen om te stoppen met wegen

Sta jij elke ochtend met een bonzend hart te twijfelen of je het avontuur met de weegschaal aangaat? Zou je nog liever de Himalaya beklimmen op blote voeten, dan op het ijskoude, keiharde, verwijtende stuk plastic te gaan staan?

Lees dan goed deze vijf redenen om jezelf niet meer te wegen

1. Emotie eten
Goed, je bent de uitdaging aangegaan en zet je eerste voet op de weegschaal. Alsof je minder weegt als je er zachtjes op gaat staan, zet je voorzichtig de andere voet erbij. Oeps, aangekomen. Terwijl je eigenlijk zo hoopte wat te zijn afgevallen. Dit resultaat kan voor vrouwen zo’n grote teleurstelling zijn dat ze boos worden op zichzelf. Dat kan ertoe leiden dat ze alle gezonde voornemens overboord gooien en zich overgeven aan een emotionele eetbui. Er zijn vrouwen die de weegschaal uit boosheid ergens achterin een kast smijten of hem zelfs bij het grofvuil zetten.

2. Gewicht niet enige factor
Het gewicht is niet de enige indicatie voor hoe gezond je bent. Wie goed let op wat hij eet, krijgt een betere huid, voelt zich fit en heeft een betere conditie. Die factoren zie je niet altijd terug in de bevreesde cijfertjes op een weegschaal. Wie zich weegt, meet alles wat gewicht heeft, inclusief spieren, botten en onverteerde voeding die je lijf nog niet heeft verwerkt. Wie vet verliest, maar veel water vasthoudt, lijkt te zijn aangekomen.

3. Lichaamsbouw
Het is een mythe dat spieren meer wegen dan vet, want zowel een kilo spieren als een kilo vet wegen evenveel: namelijk een kilo. Desondanks heeft het verliezen van een kilo vet of een kilo water, een heel ander effect op het lichaam. Een groep vriendinnen die even lang zijn en allemaal hetzelfde wegen, hebben niet allemaal hetzelfde vetpercentage en zijn ook niet even fit. Dus kijk verder dan alleen de kilo’s.

4. Geen stress
Stress is slecht voor je gezondheid. Het houdt het proces van afvallen zelfs tegen. Als je in de strijd tegen de overtollige kilo’s steeds wordt teleurgesteld door je weegschaal, kan dat veel spanning opleveren. Wanneer je besluit je minder blind te staren op de weegschaal, zul je minder stress hebben, krijg je een goede nachtrust en begin je er beter uit te zien. Bovendien pas je dan al snel broeken in een kleinere maat.

5. Betere meetinstrumenten
Is jouw haat voor die weegschaal echt heel groot? Verban de weegschaal dan uit je leven en kies alternatieve meetmethodes. Pak bijvoorbeeld een broek die je goed past en kijk wat het effect van gezond eten is op hoe strak de broek zit. Groei je uit je kleren, ga dan even goed na hoe dat kan. Ga je vaak uit eten? Drink je veel wijn? Of eet je door de stress? Probeer wat aan die slechte gewoonten te veranderen.

Bron: Telegraaf

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.