groepsreizen voor singles
10 januari 2020

5 onterechte aannames over singlereizen

Vraag het iedere willekeurige voorbijganger, buurvrouw of collega, de kans is groot dat ze een verkeerd beeld hebben over het fenomeen singlereizen. Het is een vleeskeuring, seksvakantie, datingreis… Vrijwel iedereen heeft er een mening over, eentje die meestal niet (geheel) klopt. Hoogste tijd om die eens uit de weg te ruimen!

  1. Singles gaan op singlevakantie om te daten

Niet dus. Het is maar goed dat de single zelf beter weet. Dit vooroordeel bestaat vooral nog onder de niet-singles. Vandaag de dag weten vrijgezellen heel goed dat de snelste manier om iemand aan de haak te slaan nog altijd een datingsite of relatiebureau is. Meegaan op singlereis doe je voor de mooie bestemming, het gelijkgestemde gezelschap, omdat je geen zin hebt om in je uppie te gaan, maar niet om te daten.

  1. Singles die op singlevakantie gaan zijn sociaal onderontwikkeld

Het tegendeel is waar. Singles die het aandurven om met een groep vreemden op vakantie te gaan zijn juist mensen die open staan voor anderen. Ze zijn over het algemeen niet op hun mondje gevallen en maken makkelijk en snel contact. We kunnen beter zeggen dat ze meestal sociaal erg sterk ontwikkeld zijn. En in een prachtige, mooie en ontspannen omgeving is vrijwel iedereen makkelijker in de omgang. Zelfs singles.

  1. Singlevakanties zijn voor nerds, oude vrijsters en geitenwollen-sokken-types

Een grotere misvatting kan er haast niet bestaan. Deelnemers van een groepsreis speciaal voor singles zijn veelal hoogopgeleid, staan midden in het leven en zijn te classificeren als modern, sociaal en zelfbewust. Er zijn singlereizen voor twintigers, dertigers, veertigers, en voor vijftigers. Verder lijken deze single reizigers heel erg op ‘gewone mensen’ alleen hebben ze (even) geen partner om mee op vakantie te gaan, daarom gaan ze met elkaar.

  1. Bij singlereizen heb je een druk reisprogramma en weinig rust

Een veelgehoorde opmerking is ‘als ik met mijn vriend(in) op vakantie ga dan wil ik best een paar excursies doen, maar ook wat dagen relaxen. Met een singlereis kan dit niet, dan ben je alle dagen van vroeg tot laat bezig’. Onzin. Er bestaan genoeg reisorganisaties die begrijpen dat je ook tijdens een singlereis tijd voor jezelf wilt. Een paar dagen met een boek in de zon of aan zee kan dus prima tijdens een groepsvakantie. Voor de actievelingen blijven er genoeg reizen over waarbij je iedere dag in touw bent. Er is voor ieder wat wils.

  1. Hotelkamer dus geen privacy

Het idee dat je twee weken of langer geen moment voor jezelf hebt tijdens een singlevakantie is achterhaald. Niemand dwingt je om een hotelkamer te delen met een wildvreemde. Sterker nog, steeds vaker krijgt je gewoon een tweepersoonskamer helemaal voor jezelf. Zo niet? Dan boek je voor een beetje extra gewoon een eenpersoonskamer. Heb je alle privacy van de hele wereld.

Zin om te vertrekken? Check de agenda voor mooiste singlereizen of werp een blik in onze gidsen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat...

Datingsites en apps doen het nog steeds goed in coronatijd

Singlereizen kunnen niet doorgaan en ook door ontmoetingsavonden gaat een streep....

Vakanties voor singles en eenoudergezinnen

Die ooit zo vanzelfsprekende vakanties zijn niet meer. Je moet goed...

Singlereizen en corona: hoe zit het?

Nu we allemaal rekening moeten houden met het coronavirus zijn groepsreizen...

Leuke singlereizen voor vijftigplussers

Gek op reizen. Je bent een jaar of vijftig, barst van...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Shoestring - Groepsreizen