Alles wat je nodig hebt om te genieten van een perfect festival bevindt zich tegenwoordig in je smartphone. Nou ja, bijna alles dan ;-). Weten waar je vrienden staan of wanneer het gaat regenen? Naar de hemel kijken is niet langer nodig. We geven je vijf onmisbare festival apps zodat je optimaal van alle optredens kan genieten!

1. BC Tent Finder

Camping A, B of C kunnen de meesten nog wel onthouden als ze op een festival zijn. Maar waar tussen die zee van tenten lag jouw luchtbedje ook alweer? Omdat ‘bij de derde bak Jupiler linksaf’ niet heel betrouwbaar is, bestaat deze app. Op een kaart bevestig je simpelweg jouw campingplek of je neemt een foto en je vindt altijd de snelste weg terug naar je tent.

tentfinder

2. Shazam

Op een festival hoor je behalve bekende hits ook vaak onbekende liedjes.  Sommige bands hebben een bekende radiohit, maar blijken ook andere goede nummers te hebben. Maar hoe kom je erachter welk nummer ze spelen? De Shazam app  is de oplossing!

liedjesapp

3. Find My Friends

Festivalterreinen zijn enorm, met tienduizenden mensen die tegelijk door elkaar lopen, elkaar weer terugvinden kan soms een behoorlijke klus zijn. Met Find My Friends weet je precies waar iedereen op dat moment staat. Onbeantwoorde smsen of telefoontjes zijn vanaf nu verleden tijd.

vriendenvinden

4. Buienalarm

Het weer zit niet altijd mee tijdens een festival. Lig je lekker in het gras te genieten van de zon? Fijn! Maar in ons kikkerlandje moet je je ook voorbereiden op de regen. Al die tijd een afdakje of tent kunnen opzoeken scheelt een hoop natte kleren. Met Buienalarm zie je precies wanneer het op jouw locatie gaat regenen. Ook is te zien hoe hard en hoe lang het gaat regenen. Er kan zelfs een waarschuwing ingesteld worden.

buienlalarm

5. Festivalapp

Uiteraard kan de app van het festival zelf niet ontbreken. Het blokkenschema en de plattegrond van het festival zijn zo gemakkelijk te raadplegen, zelfs offline. Alles op papier? Dat is verleden tijd. Veel Festival Fun!