schaamte om sekstoys

5 mythes over seks bij 50-plussers

Je hebt ze vast weleens gehoord, van die mythes over het seksleven waarvan je hoopt dat ze niet waar zijn. Seks na je 50ste is een veelbesproken onderwerp. Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt in een vrijpartij? Voor degenen die denken dat leeftijd een belemmering is voor een goed seksleven, think twice! Ourtime, de datingservice voor singles uit de ‘zilveren generatie’, deed onderzoek* naar vrijen na je 50ste en neemt de vijf grootste mythes onder de loep.

1. Naarmate je leeftijd toeneemt, neemt de interesse in seks af
Waar of niet waar? Wat velen waarschijnlijk niet verwachten is dat dit niet waar is! Sterker nog: voor 70% van de single vijftigplussers blijft seks van groot belang, blijkt uit het onderzoek van Ourtime.

2. Vrouwen verliezen hun interesse in seks na de menopauze

Er heerst het idee dat vrouwen hun interesse verliezen in seksuele activiteiten na de overgang. Hoewel het waar is dat het lichaam van de vrouw hormonale veranderingen ondergaat, betekent het niet dat de vrouw geen zin meer heeft om te vrijen. Het is zelfs zo dat 1 op de 4 vrouwen na de menopauze hun seksleven nog net zoveel waarderen als toen zij wat jonger waren!

3. Je seksleven wordt minder fijn zodra fysieke veranderingen optreden
Geloof jij dat de fysieke veranderingen bij het ouder worden, evenredig zijn aan een minder fijn seksleven? Gelukkig is dit ook niet waar. De seks verandert namelijk mee, waardoor je nieuwe en creatieve dingen gaat uitproberen.

4. Hoe ouder je wordt, hoe meer onzeker je je voelt 
De gedachte dat vijftigplussers zich meer zelfbewust en onzeker voelen over hun seksleven is ook een grote mythe. Mannen en vrouwen uit de ‘zilveren generatie’ voelen zich juist veel veiliger en comfortabeler in hun seksuele relaties. De jarenlange ervaring geeft hen een groot zelfvertrouwen, naast dat ze precies weten wat ze willen en wat ze prettig vinden in hun seksleven.

5. Een goed seksleven staat los van een goede relatie
We weten dat regelmatig bewegen belangrijk is, zeker naarmate je ouder wordt. Laat seks nou eens een mooie work-out zijn! Maar naast dat seks veel gezondheidsvoordelen heeft, verbeterd het ook de verhouding, de communicatie en de intimiteit tussen koppels. 82% van single vijftigplussers geeft aan dat het hebben van een goed seksleven de relatie versterkt. Need we say more?

Meer zelfvertrouwen, minder onzekerheden, meer ervaring, en beter weten wat je wel en niet wilt. Als je het verlangen, de passie en het vertrouwen in elkaar hier ook mee combineert, ontstaat er een formule voor iets bijzonders. Dus we mogen best stellen dat je fijnste seks na je 50ste komt.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.