singles of singels

5 mythes over online dating ontmaskerd

In tijden waarin zelfs het werkwoord ‘tinderen’ niet meer weg te denken is uit onze maatschappij, evenals online datingsite zijn de meningen over online flirten nogal verdeeld. Sommigen zeggen dat het gevaarlijk is of dat online daten ons liefdesleven juist verpest, andere lopen er compleet mee weg en kunnen niet meer zonder de liefde online.

Hoogste tijd om eens wat mythes over online daten te ontmaskeren. Onderstaande 5 vooroordelen kwamen we tegen op de website van Metro en willen we jullie natuurlijk niet onthouden!

1) Mannen zijn enkel geïnteresseerd in knappe twintigers

Het is niet voor niets dat vrouwen die ouder zijn dan 45 jaar de plankton-generatie worden genoemd. Menig man vindt jonge vrouwen aantrekkelijk, waardoor oudere vrouwen bij wijze van spreken zich onderaan de romantische voedselketen bevinden. Maar dit geldt zeker niet voor alle mannen. En terwijl veertigplussers moeten vissen in een kleinere poel, verschaffen datingsites nog steeds duizenden potentiële partners. En tegenwoordig daten vrouwen van 40+ juist jongere heren!

2) Online daten verpest de kans om de ware te vinden

Je hoort maar al te vaak dat online dating de zoektocht naar de ware oppervlakkig maakt. Apps als Tinder zouden zelfs de ondergang betekenen van de eeuwenoude romantische datingcultuur. Een onenightstand vinden zou zo makkelijk geworden zijn dat mensen niet meer weten hoe ze relaties moeten aangaan. Deze veronderstelling is uiteraard nonsens. Zelfs in ‘Pride and Prejudice’ (1813) en ‘The Fires of Autumn’ (1942) werden seksuele escapades al uitvoerig beschreven. Bovendien blijkt uit verschillende studies dat studenten vandaag de dag niet meer avontuurtjes beleven dan 30 jaar geleden. Ook via online dating is het mogelijk om een diepere band te smeden die kan leiden tot een serieuze relatie.

3) Iedereen liegt op internet

Wie de ware via het internet zoekt, mag af en toe een leugentje verwachten van de eventuele prins of prinses op het witte paard. Iedereen wil op het wereldwijde web namelijk een mooiere versie van zichzelf creëren, maar dat wil niet zeggen dat er op datingsites geen greintje waarheid te vinden is. “Heel wat singles nemen de tijd om een profiel samen te stellen dat weergeeft wie ze echt zijn”, schrijft Gwendolyn Seidman, professor psychologie van het Albright College, in het wetenschappelijke tijdschrift Psychology Today. “De meeste mensen beseffen namelijk dat een relatie die gebaseerd is op leugens, gedoemd is om fout af te lopen.”

4) Online dating is gevaarlijk

Omdat online daten steeds makkelijker wordt, krijgen ook steeds meer mensen schrik dat er heel wat gevaarlijke en ongure types zich verschansen op zulke sites en apps. Cijfers spreken dit echter tegen. Zo beweert de datingsite OkCupid dat hun site dagelijks leidt tot 30.000 eerste dates en dat ze zelden klachten krijgen over gevaarlijke afspraakjes. Match.com controleert dan weer of de leden op het National Sex Offender Registry staan.

5) Foto’s bepalen of je iemand aantrekkelijk vindt

Deze veronderstelling lijkt wel een inkoppertje. Apps als Tinder, Grindr of Hinge bieden amper informatie naast profielfoto’s, waardoor ze vaak gereduceerd worden tot een online vleeskeuring. Toch wordt die aantrekkelijkheid en klik niet alleen bepaald door de foto’s. Dat blijkt duidelijk uit een experiment van OkCupid. De website had één dag lang alle profielfoto’s van de site verwijderd. En toegegeven, er kwamen veel minder leden op de site, maar de mensen die dat wel deden voerden veel diepere gesprekken. Meer zelfs: berichten werden sneller beantwoord en dates werden sneller geregeld.

Kansje wagen? Kijk voor betrouwbare datingsites even hier. 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam