sportdoel

5 motiverende doelen om te sporten (en afvallen is er geen van)

Sport jij ook voornamelijk om wat kilo’s kwijt te raken? Dan is de kans groot dat je het sporten niet lang zal volhouden, en na een tijdje elke keer opnieuw weer opgeeft. Wie zijn motivatie om te trainen ergens anders legt, zou wel eens veel meer uit zijn workout kunnen halen dan alleen die paar kilo’s minder.

Plicht of lust?

Wie even rondkijkt in zijn vriendenkring, zal al snel merken dat de mensen die echt dol zijn op sporten vaak op één hand te tellen zijn. Dat rondje joggen of die sessie fitness voelt achteraf altijd goed, maar jezelf ernaartoe slepen blijft toch eerder verplichte kost. Dat komt doordat we sporten zijn beginnen zien als een straf voor onze extra kilo’s, en dus de remedie om van dat ongewenst vet af te raken. Die plicht maakt het voor velen tot een onaangename activiteit.

Vijf wél motiverende doelen

Maar wat als we dat doel om af te vallen nu eens probeerden te negeren? Er zijn genoeg andere redenen om een sportsessie in te plannen, die niets te maken hebben met gewichtsverlies. Deze vijf redenen zouden jou al genoeg moeten motiveren om jezelf na een lange werkdag toch nog in sportoutfit te hijsen.

1. Vaarwel stressniveau
Aan het piekeren over iets of extreem veel zenuwen omdat je iets belangrijks te doen staat? Geen pil of thee zo efficiënt als jezelf even in het zweet werken. Je focust voor even alleen op je lichaam in plaats van op je geest, en dat kan geweldig hard opluchten.

2. Het maakt je slimmer
Niet alleen sta je scherper en alerter na een training, studies hebben aangetoond dat je langetermijngeheugen verbetert door regelmatig te sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam, een cliché dat klopt als een bus.

3. Me-time
Wanneer je sport, heb jij volledig de controle over wat je aan het doen bent. Niemand zegt wat je moet doen, en je luistert alleen naar je eigen lichaam. In tegenstelling tot de rest van de dag, waarbij je vaak moet luisteren en dingen doen voor je baas, familie of collega’s, is dit moment helemaal van jou.

4. Een goed gevoel
Al gehoord van het magische woord endorfine? Dat is de stof die vrijkomt bij het sporten, en die je een instant goed gevoel bezorgd. Een soort drug, maar dan een gezonde die je zelf aanmaakt. Volledig gratis, maar je moet er wel voor sporten om ervan te kunnen genieten.

5. Je slaapt beter
Net zoals je stress reduceert op het moment zelf terwijl je sport, zal je ook ’s avonds minder last krijgen van muizenissen. Je valt sneller in slaap doordat je lichaam moe is van het trainen, en slaapt ook vaster. Een pluspuntje waar je ook de volgende dag de vruchten van plukt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!