leugens om bestwil
2 September 2015

5 momenten wanneer je mag liegen tegen je partner

Wanneer je een nieuwe relatie aangaat dan ben je vast van mening dat je altijd overal helemaal 100% eerlijk over zal zijn. Maar wist je dat een leugentje om bestwil in een relatie soms echt wel kan? Sterker nog, soms is het gewoon een must!

Er zijn namelijk een paar onderwerpen waarover je in een relatie maar beter kunt zwijgen. Of als het écht niet anders kan de waarheid een beetje geweld aan moet doen. Dit geldt ook voor de allerbeste en aller-eerlijkste relaties. Kijk maar..

 1. Wanneer hij vraagt naar je exen
  Natuurlijk zijn we allemaal benieuwd naar de vorige relaties van onze partner, maar moet hij nu echt weten dat je vorige vriend een topsporter was of niet te houden was in de slaapkamer? Het antwoord is nee. Noem een naam of twee, geef een korte inhoud over het hoe wat waar en (vooral) waarom van jullie breuk, maar vermijd te veel details. Daardoor zou je vriend zich wel eens kunnen gaan vergelijken met je ex, en laat dat nu net de ideale bron voor jaloezie en onzekerheid zijn. Verzeker hem ervan dat hij de beste is (ook al doet dat de waarheid misschien af en toe wat geweld aan).
 2. Wanneer je een geheime (maar ongevaarlijke) crush hebt
  Er is niets mis met af en toe een blik werpen op wat de wereld zo nog te bieden heeft op het vlak van mannen. En denk maar niet dat jouw partner nooit naar andere vrouwen kijkt. Dat wil echter niet zeggen dat je hem ook hoeft te vertellen over die collega met six-pack. Die crush gaat toch over, en je wil dat groene monster toch niet onnodig wakker schrikken? Hou dus maar wijselijk je mond (of vertel het aan je vriendinnen, dat mag natuurlijk wel).
 3. Als zijn vrienden eikels zijn
  Tenzij zijn vrienden ronduit grof zijn of je proberen te versieren, denk je maar best twee keer na voor je zijn vrienden zwart maakt. Zijn vrienden zijn (in de meeste gevallen) heilig, waardoor je hem voor de (gevaarlijke) keuze stelt: jij of hen. Bovendien heb je hoogstwaarschijnlijk zelf ook een aantal vriendinnen waar hij horendol van wordt. Bewaar de vrede en hou je gevoelens voor je.
 4. Als je zijn cadeautje maar niets vindt
  Ja, het is vervelend om een cadeautje te krijgen dat je echt maar niets vindt, maar probeer zijn gevoelens te sparen. Het is en blijft de gedachte die telt. Glimlach, geef hem een dikke knuffel en bedank hem voor de moeite die hij er heeft in gestoken. En zorg dat je voor de volgende keer voldoende hints geeft.
 5. Wanneer jullie laatste vrijpartij maar ‘mwah’ was
  Wanneer jullie al langer samen zijn, is het ongetwijfeld al eens gebeurd dat die vrijpartij niet echt was om over naar huis te schrijven (als je dat überhaupt al zou willen, natuurlijk). Je kan nu eenmaal niet iedere avond de beste seks van je leven hebben. Maar dat betekent uiteraard niet dat je dat ook hoeft te zeggen. Kruip dicht tegen hem aan voor een dikke knuffel en vertel hem hoe graag je hem ziet. Dat zou hem wel eens het zelfvertrouwen kunnen geven waardoor je de volgende keer vuurwerk ziet.
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo win je het vertrouwen terug na een leugen

Gevoelens zoals schaamte, woede, wrok, rechtvaardiging, afweer en meer hebben je...

Kwart werkenden doet zich op werk beter voor

Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders doet zich op...

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

Waarom iedereen geheimen moet hebben binnen een relatie

Ben jij in elke situatie eerlijk tegen je partner? Misschien kun...

Kwart singles vertelt leugentje op datingapp

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad toch? Think again! Voor...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

advertentie