jaloezie ex facebook

5 momenten van jaloezie die iedereen herkent

Jaloezie; we hebben er allemaal wel eens last van. Zeker nu we alleen maar perfect gefilterde foto’s van al evenzo perfecte levens voorbij zien komen. We zien het plaatje van de perfecte vakantie en denken… dat wil ik ook!

Maar je ziet niet de bijbehorende lege bankrekening. Of hoe hard iemand heeft moeten werken om die vakantie te kunnen betalen. Met dit eenzijdige beeld van anderen is het gras bij de buren zo groen dat je je binnen de kortste keren hartstikke jaloers voelt. Niet meer dan logisch dat deze gedachten dan ook bij jou de revue passeren.

1. Die krijgt alles in de schoot geworpen!

Als je alleen maar de successen van iemand voorbij ziet komen dan vergeet je gewoon dat daar een hoop werk aan vooraf is gegaan. Het is waarschijnlijker dat iemand voor zo’n blije status op Facebook twaalfurige werkdagen heeft gemaakt, in het weekend heeft door geploeterd en veel onzichtbaar werk heeft verricht, dan dat iemand hem of haar opbelde om die functie uit het niets aan te bieden.

2. Als mijn leven ook van zo’n leien dakje ging..

Prestatie na prestatie na prestatie zie je voorbij komen. Dit kan een gewoon mens niet bereiken, denk je dan. Het leven van hem of haar moet vast heel erg makkelijk zijn. Dat iemand zoveel presteert op een bepaald gebied in haar leven betekent waarschijnlijk dat er minder gepresteerd wordt op een ander gebied. En misschien is dat juist waar jij in uitblinkt!  Je kan namelijk alles hebben, maar dat kan niet allemaal tegelijk.

3.  Als ik met een gouden lepel in mijn mond geboren was…

Met rijke ouders ben je natuurlijk wel iets in je voordeel, maar geld helpt je alleen maar op weg. Een goed netwerk, goede vaardigheden en een gun-factor kun je niet kopen.

4. Hoe kan hij/zij dat huis betalen!?

Er komt altijd een enkeling voorbij met een goed gevulde portemonnee. En die kunnen zich ware paleisjes veroorloven. Maar ervaring leert dat het vaak hele goede spaarders zijn die heel verstandig thuis koken in plaats van impulsieve etentjes buiten de deur of een extravagante shoppingexpedities houden.

5.  Wat ziet hij in haar (of zij in hem)!

Als de man waar je al tijden een oogje op hebt, opeens date met iemand anders dan jijzelf of een kopie van Doutzen Kroes, kun je daar met je verstand niet bij. Als je heel eerlijk bent zou je waarschijnlijk best bevriend met haar kunnen zijn als ze een nieuwe collega was geweest, maar dat zij er vandoor gaat met de man waar je over fantaseert, is onvergeeflijk. Omgekeerd; ook mannen kunnen groen zien van jaloezie als de vrouw van hun dromen ineens helemaal verliefd blijkt te zijn op die collega of goede vriend.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!