single man vinden

5 lessen die je leert van een slechte date

Een slechte date, daar hebben we allemaal wel eens mee van doen gehad. Je denkt vooraf dat het mega klikt, maar tijdens jullie eerste afspraakje wordt je toch afgewezen. Niet leuk natuurlijk maar ook van een slechte date kun je leren. Wij geven je vijf lessen.

Les 1. Je weet beter wat je wilt

Een verschrikkelijke date leert je wat je juist niet zoekt in je toekomstige partner. Vond jij jouw date meteen al irritant luidruchtig, te stil, te open, te kieskeurig… dan weet je bij het selecteren van je volgende date dat je hier voor moet waken en moet doorvragen.

Les 2. Je leert beter te relativeren

Na een mislukte date willen we het liefst in een hoekje kruipen en de eerst drie dagen niet meer buiten komen. De teleurstelling en misschien ook schaamt neemt de overhand en je hebt geen vertrouwen meer in jezelf en je beoordelingsvermogen. Toch zal je zien dat wanneer je er met anderen over praat, je andere serieuzere zaken gaat relativeren. Bovendien kan jouw verhaal met de tijd ook een grappige anekdote worden. Humor is de beste remedie!

Les 3. Je ontwikkelt een beter instinct

Wanneer je er een afwijzing op de loer ligt dan vertelt de lichaamstaal van je date je al heel veel. Misschien interpreteerde je de signalen niet goed of negeerde je ze simpelweg. Denk na de afwijzing eens rustig terug over het hele verloop van jullie afspraakje en het gedrag van jouw date. Dit helpt je de signalen in het vervolg beter te herkennen en een volgende slechte date te voorkomen.

Les 4. Je leert dat je geen energie in ‘onbegonnen werk’ moet stoppen

Ben jij al helemaal tot over je oren verliefd maar je date helaas niet op jou? Wat doe je dan? Blijf je achter hem of haar aanlopen? Tijd investeren in een mission impossible of ga je verder met je leven. Liefde kun je niet afdwingen. Hoe moeilijk ook, door een afwijzing leer je ook dat het echt het beste is om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken.

Les 5. Zelfreflectie

Ja, ook jij kunt het probleem zijn van een slechte date. We zijn er doorgaans heel goed in om de schuld bij iemand anders neer te leggen, maar misschien ben jij wel degene die jullie date heeft verknald. Misschien ben je nog niet helemaal over je ex heen, of had je eigenlijk weinig fut voor jullie date. Kijk eens kritisch naar jezelf voordat je een volgend date avontuur aangaat en wacht nog even als je merkt dat je er eigenlijk nog niet aan toe bent. Wel zo eerlijk naar de ander toe.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.