tafelmanieren buitenland

5 keer tafelmanieren op reis

Eetgewoontes kunnen per land nogal verschillen. Ook al heb je in ons kikkerlandje de tafelmanieren perfect onder de knie, in het buitenland kan je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Daarom wat handige weetjes over eten in het buitenland voor je verzameld. Handig wanneer je op reis bent!

5 keer tafelmanieren in het buitenland

China
Wanneer je in Nederland bij de Chinees gaat eten en een uitgebreide rijsttafel bestelt dan ben je gewend om overal een klein beetje van te nemen en dan voor de rest te pakken wat je echt lekker vindt. Als je in China op vakantie bent kun je dat beter achterwege laten. Je eet om de beurt wat en laat vooral niet merken wat je het lekkerste vindt.

Japan
Vakantie naar het land van de reizende zon geboekt? Bereid je dan voor op geslurp aan tafel. Wij vinden dat onbehoorlijk, maar Japanners vinden het de normaalste zaak van de wereld. Eten met stokjes kan behoorlijk lastig zijn. Gebruik ze enkel om mee te eten en niet mee te spelen. Het is niet de bedoeling dat je ermee wijst of iets mee opzij schuift. Uit den boze: met je stokjes in het eten prikken en zet nooit stokjes rechtop in de rijst. As je rijst uit een kommetje eet breng je deze naar je mond en duw je de rijst met de stokjes in je mond.

Thailand
Wanneer je in Thailand bent vind je geen mes of vork naast je bord maar een lepel en een vork. De vork hou je in je linkerhand en daarmee duw je het eten op de lepel. Kleine beetjes welteverstaan. Als er meerdere schaaltjes staan schep je van alles een beetje op.

Islamistische landen
In islamitische landen eet men vaak zonder bestek. Gebruik nooit je linkerhand tijdens de maaltijd. Deze wordt gebruikt tijdens het toiletbezoek en het is dus onbehoorlijk om deze ergens anders voor te gebruiken. Ook al staat er heel veel eten op tafel, je eet alleen van de gerechtjes die dichtbij staan. Zelfs als je ze eigenlijk niet lust.

Brazilië
Friet, brood of pizza met je handen eten? Niet wanneer je in Brazilie op vakantie bent. Je gebruikt altijd en overal je bestek. Het bestek hou je op dezelfde manier vast als dat je hier gewend bent. De Brazilianen vinden het erg onbeschoft als je eten weigert dat je wordt aangeboden. Als je echt iets niet wil eten, verzin een smoes. Boeren, niezen en hoesten wordt ook als onbehoorlijk ervaren. Kan je je niet beheersen, ga dan even van tafel.

Wij wensen je veel reisplezier en succes met deze tafelmanieren!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!