tafelmanieren buitenland

5 keer tafelmanieren op reis

Eetgewoontes kunnen per land nogal verschillen. Ook al heb je in ons kikkerlandje de tafelmanieren perfect onder de knie, in het buitenland kan je nog wel eens van een koude kermis thuiskomen. Daarom wat handige weetjes over eten in het buitenland voor je verzameld. Handig wanneer je op reis bent!

5 keer tafelmanieren in het buitenland

China
Wanneer je in Nederland bij de Chinees gaat eten en een uitgebreide rijsttafel bestelt dan ben je gewend om overal een klein beetje van te nemen en dan voor de rest te pakken wat je echt lekker vindt. Als je in China op vakantie bent kun je dat beter achterwege laten. Je eet om de beurt wat en laat vooral niet merken wat je het lekkerste vindt.

Japan
Vakantie naar het land van de reizende zon geboekt? Bereid je dan voor op geslurp aan tafel. Wij vinden dat onbehoorlijk, maar Japanners vinden het de normaalste zaak van de wereld. Eten met stokjes kan behoorlijk lastig zijn. Gebruik ze enkel om mee te eten en niet mee te spelen. Het is niet de bedoeling dat je ermee wijst of iets mee opzij schuift. Uit den boze: met je stokjes in het eten prikken en zet nooit stokjes rechtop in de rijst. As je rijst uit een kommetje eet breng je deze naar je mond en duw je de rijst met de stokjes in je mond.

Thailand
Wanneer je in Thailand bent vind je geen mes of vork naast je bord maar een lepel en een vork. De vork hou je in je linkerhand en daarmee duw je het eten op de lepel. Kleine beetjes welteverstaan. Als er meerdere schaaltjes staan schep je van alles een beetje op.

Islamistische landen
In islamitische landen eet men vaak zonder bestek. Gebruik nooit je linkerhand tijdens de maaltijd. Deze wordt gebruikt tijdens het toiletbezoek en het is dus onbehoorlijk om deze ergens anders voor te gebruiken. Ook al staat er heel veel eten op tafel, je eet alleen van de gerechtjes die dichtbij staan. Zelfs als je ze eigenlijk niet lust.

Brazilië
Friet, brood of pizza met je handen eten? Niet wanneer je in Brazilie op vakantie bent. Je gebruikt altijd en overal je bestek. Het bestek hou je op dezelfde manier vast als dat je hier gewend bent. De Brazilianen vinden het erg onbeschoft als je eten weigert dat je wordt aangeboden. Als je echt iets niet wil eten, verzin een smoes. Boeren, niezen en hoesten wordt ook als onbehoorlijk ervaren. Kan je je niet beheersen, ga dan even van tafel.

Wij wensen je veel reisplezier en succes met deze tafelmanieren!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!