singles voor singles

5 ingrediënten voor een ontspannen eerste date

Zenuwslopend kan het zijn, zo’n eerste date. Dus om ervoor te zorgen dat jij cool, calm en utlra collected dat barretje, restaurant of koffietentje instapt geven we je 5 ingrediënten voor een ontspannen eerste date.

1. Timing

De juiste timing voor een ontspannen date is niet onbelangrijk. Heb je je uit een soort van wanhoopsdaad ingeschreven bij een datingsite en je vastgeklampt aan de eerste de beste die belangstelling voor je toonde, dan is de kans klein dat je een eerste date relaxed ingaat. Zorg er dus voor dat jouw verleden echt een plekje hebt gegeven, je oprecht openstaat voor andere, nieuwe mensen en dan ben je al een heel eind op weg!

2. Actieve locatie

Waar ga je heen op een eerste date en wat gaan jullie doen? Ontspanning bereik je sneller wanneer je iets ‘doet’ in plaats van tegenover elkaar zitten en elkaar aan een kruisverhoor onderwerpen. Spreek daarom een eerste keer af in een park, aan zee of in een stad voor een korte wandeling. Je geeft elkaar letterlijk en figuurlijk de ruimte om te ontspannen. Is het hartstikke leuk? Dan kun je altijd nog op een terrasje of in een café neerstrijken voor een drankje en hapje.

3. (Te) kritisch

Probeer voor een eerste date gezond kritisch te zijn, maar niet té. Contact via mail, whatsapp en telefoon geeft je natuurlijk al een goede indruk van de persoon aan de ‘andere kant’ maar een ontmoeting in real life is andere koek. Hoe moeilijk ook, oordeel niet binnen de eerste 10 seconden en geef niet alleen de ander, maar ook jezelf even de tijd om te ontspannen. Iedereen is een beetje zenuwachtig voor zo’n eerste date dus hou er rekening mee dat het wat tijd kost om te ontdooien.

4. Verwachtingen

Natuurlijk hoop je voor de ontmoeting dat dit ‘de ware’ is! Dat jullie na die eerste date onafscheidelijk zijn, dolverliefd en de rest van jullie leven samen gaan doorbrengen. De kans dat dit ook gebeurt is uiteraard aanwezig maar niet erg realistisch. Als iedereen na een eerste date samen verder door het leven zou gaan dan waren alle datingsites al lang failliet.. Probeer je verwachtingen dus wat te temperen, blijf met beide benen op de grond maar geniet zoveel mogelijk van het moment! Dat is voor jezelf en de ander het meest ontspannen.

5. Intiem

Jullie date loopt ten einde, het was reuze leuk maar wat nu? Wel of niet zoenen. Tja, dat is en blijft een lastige. Niet iedereen heeft goed ontwikkelde ‘voelsprieten’ en je wil de plank natuurlijk ook niet misslaan. Probeer je er van te voren niet druk om te maken. Een ontspannen afscheid is net zo belangrijk als een ontspannen begin van een eerste date. Als je niet zeker weet of je date op een zoen van jou zit te wachten, je de signalen niet kunt duiden of bang bent dat je ‘ernaast zit’ speel het dan op safe.  Laat die zoen lekker zitten en geef een vriendelijke knuffel!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam