Daten anno nu

5 hotspots voor single vrouwen in Amsterdam

Single vrouwen in Amsterdam zijn er in overvloed en wanneer je niet wil downdaten blijft er weinig te vissen over in die vijver met leuke, lekkere mannelijke vrijgezellen. Althans… dat zegt men.

Mannen in de meerderheid?

In 2013 kopte Het Parool al dat Amsterdam de hemel is voor mannen en vier jaar later zijn heren nog steeds de speld en vrouwen de hooiberg, zeg maar. Vooral in Zuid en West hebben de mannen het voor het uitkiezen! Maar….. er zijn ook heus restaurants en bars waar mannen in de meerderheid zijn en de vrouwen hun ogen flink de kost kunnen geven. Je moet alleen even weten waar je moet zijn. Ben je er klaar voor?  Doe je voordeel met onderstaand lijstje dat we tegenkwamen op Glamour.

1# Bar Bukowski 

In deze bar in Oost is het rammend druk op vrijdag en zaterdag. Grote kans dat spetters bier je uitgaansoutfit bereiken of dat iemand per ongeluk tegen je opbotst waardoor je glas wijn uit je handen valt. Maar hé: met iemand bedoel ik een man en deze man bestelt uiteraard een nieuw glas voor je waarna de vonk al overslaat bij jouw woorden ‘dankjewel.’ Grapje, dat gebeurt alleen in films, máár dat het in Bukowski krioelt van de mannen is de realiteit. Statistisch gezien is de kans dus zeer aanwezig dat je prins op het witte paard zich daar begeeft en dan neem je die bierspetters en het verloren wijntje alsnog voor lief, toch?

2# Café Panache 

In Café Panache in West staan de knappe mannen vooral áchter de bar, dus dat wordt een maand sparen tot je zoveel Gin Tonics kunt bestellen dat de barman in kwestie je gaat zien als een bekende en het praatje dat volgt uiterst soepel verloopt. Win-win situatie.

3# Kopstootbar

Van horen zeggen weet ik dat de Kopstootbar op het Leidseplein zich prima leent voor een trip down memory lane naar de tijd waarin je als zestienjarige na vier Flügels ongegeneerd met een bijna vreemde stond te tongen op de dansvloer. Vervang Flügel voor Wodka Spa Rood, dansvloer voor een íets intiemer plekje en het kán zijn dat je je eerst volgende avond in de Kopstootbar op je netvlies hebt.

4# Joe & The Juice

De Scandinavische sapjesbar Joe & The Juice is in april overgewaaid naar Nederland. Aan de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam kun je daten met Joe en zijn Juices. De sapjes, smoothies en sandwiches voldoen aan kwaliteiten als ‘vers’ en ‘healthy’ en de zogeheten ‘Joe’s ‘achter de bar lijken allemaal kwaliteiten te hebben in de categorie ‘het oog wil ook wat.’ Ja hoor, Joe & The Juice: een feest voor het oog, de smaakpupillen en de weegschaal.

5# De Ebeling 

Vrouwen die een zwak hebben voor mannen zoals ManuelBroekman in de serie Feuten verwijs ik door naar de Ebeling op donderdag- of vrijdagavond. Leden of oudleden van het corps willen zich hier wel eens verzamelen, heb ik me laten vertellen. Of strijk neer op het terras voor één van de vele dunne pizza’s die op de kaart staan (met spekjes, ui en peterselie!), want een praatje met een man kan toch nooit niet tippen aan een pizzapunt.

Idee: organiseer een kroegentocht met al je single vriendinnen en maak er een tof weekend van!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.