liefdes verdriet
8 April 2018

5 herkenbare gedragingen wanneer je pas gescheiden bent

Iedereen die het heeft doorgemaakt weet het: scheiden is alles behalve makkelijk. Het doet pijn, geeft verdriet, maakt boos en lost meestal niets per direct op. Schaamte, onmacht en desillusie komen aan het einde van een huwelijk vaak ongeremd bovendrijven.

Opeens hoor je niet meer bij de ‘happy-families’, maar ben je de gescheiden man of vrouw. En de gescheiden ouders van… Een stempel die zwaar weegt bij sommigen en soms ook de reden is van gedrag dat je eigenlijk nooit eerder vertoonde… Herken jij jezelf in één van deze vijf punten?

Uitgaan en alcohol worden je beste maatjes

Het nachtleven lokt je uit je grauwe tent en bedwelmt je met verleidelijke cocktails, wijntjes, pintjes of champagne. Liefst ga je iedere avond op stap, tot in het holst van de nacht. Alleen of met vrienden, dat maakt eigenlijk niet uit, want je dikke vriend alcohol is er altijd bij.

Tinder en allerhande dating sites

Als een bezetene ga je op zoek naar een nieuw avontuur. Het is tijd voor iets nieuws, spannends en lekker ongepast. Swipen, swipen en nog eens swipen, het streelt je ego, houdt je jong en in de markt! Maar wees behoed, want een goede en oprechte partner zul je niet per sé daar vinden. Waak ervoor dat je niet ieder weekend met een nieuwe man of vrouw aan de ontbijttafel van je kinderen belandt!

Je doet alsof je neus bloedt!

Gescheiden? Ik? Hoe kóm je daarbij nu bij! Dit noemen wij – je vrienden – de ‘ontkenningsfase’. Je praat er met niemand over, gaat gewoon door met je leventje alsof er niets aan de hand is en niemand weet zich een houding te geven als ze je tegenkomen. Als vrienden vragen hoe het met je gaat, doe je vrolijk en druk, zodat het gesprek snel een andere wending neemt.

Vijver, yoga, tipi’s en mediteren in een ander land

De één graaft een vijver in de tuin en vult die met vissen, de ander ligt op een yoga matje z’n levenslust uit te rekken. Tipi’s, wierook en mediteren in het verre oosten. Dáár is de heilige rust…. ver weg van de dagdagelijkse sleur. Vergeet ‘m niet mee terug te nemen hè… dat zen-gevoel.

Bitterzuur

Je geeft de ander(en) de schuld. Alles en iedereen heeft ervoor gezorgd dat je huwelijk zou mislukken. Dat was vanaf dag één wel duidelijk. Jij hebt alles goed gedaan, en geen signalen gezien of gehoord. De mededeling van je partner om uit elkaar te gaan komt als een donderslag bij heldere hemel en dat blijf je nog jaren verkondigen met een bitterzuur nasmaakje. Jammer, want je eigen leventje gaat je op die manier wel voorbij.

Fases

Fases zijn niet erg, echt niet. Ze horen bij het leven, dus ook bij een scheiding. Ze zijn ook nodig om gevoelens een plek te geven en die emoties daadwerkelijk te verwerken. Gun jezelf die tijd en probeer dicht bij jezelf te blijven.

Bron: Miesmagazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Je balans vinden? 5 praktische tips!

Wanneer het leven net iets anders gaat en routines uit elkaar...

Gelukkiger in het nieuwe jaar: zo doe je het!

Dus je wilt er strakker uitzien, slimmer en succesvol zijn volgend...

Kwart werkenden doet zich op werk beter voor

Maar liefst 26 procent van de werkende Nederlanders doet zich op...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Maak je telkens dezelfde fouten in het leven?

Vertoont je gedrag hardnekkige patronen, die je zeer tegen je zin...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie