liefdes verdriet

5 herkenbare gedragingen wanneer je pas gescheiden bent

Iedereen die het heeft doorgemaakt weet het: scheiden is alles behalve makkelijk. Het doet pijn, geeft verdriet, maakt boos en lost meestal niets per direct op. Schaamte, onmacht en desillusie komen aan het einde van een huwelijk vaak ongeremd bovendrijven.

Opeens hoor je niet meer bij de ‘happy-families’, maar ben je de gescheiden man of vrouw. En de gescheiden ouders van… Een stempel die zwaar weegt bij sommigen en soms ook de reden is van gedrag dat je eigenlijk nooit eerder vertoonde… Herken jij jezelf in één van deze vijf punten?

Uitgaan en alcohol worden je beste maatjes

Het nachtleven lokt je uit je grauwe tent en bedwelmt je met verleidelijke cocktails, wijntjes, pintjes of champagne. Liefst ga je iedere avond op stap, tot in het holst van de nacht. Alleen of met vrienden, dat maakt eigenlijk niet uit, want je dikke vriend alcohol is er altijd bij.

Tinder en allerhande dating sites

Als een bezetene ga je op zoek naar een nieuw avontuur. Het is tijd voor iets nieuws, spannends en lekker ongepast. Swipen, swipen en nog eens swipen, het streelt je ego, houdt je jong en in de markt! Maar wees behoed, want een goede en oprechte partner zul je niet per sé daar vinden. Waak ervoor dat je niet ieder weekend met een nieuwe man of vrouw aan de ontbijttafel van je kinderen belandt!

Je doet alsof je neus bloedt!

Gescheiden? Ik? Hoe kóm je daarbij nu bij! Dit noemen wij – je vrienden – de ‘ontkenningsfase’. Je praat er met niemand over, gaat gewoon door met je leventje alsof er niets aan de hand is en niemand weet zich een houding te geven als ze je tegenkomen. Als vrienden vragen hoe het met je gaat, doe je vrolijk en druk, zodat het gesprek snel een andere wending neemt.

Vijver, yoga, tipi’s en mediteren in een ander land

De één graaft een vijver in de tuin en vult die met vissen, de ander ligt op een yoga matje z’n levenslust uit te rekken. Tipi’s, wierook en mediteren in het verre oosten. Dáár is de heilige rust…. ver weg van de dagdagelijkse sleur. Vergeet ‘m niet mee terug te nemen hè… dat zen-gevoel.

Bitterzuur

Je geeft de ander(en) de schuld. Alles en iedereen heeft ervoor gezorgd dat je huwelijk zou mislukken. Dat was vanaf dag één wel duidelijk. Jij hebt alles goed gedaan, en geen signalen gezien of gehoord. De mededeling van je partner om uit elkaar te gaan komt als een donderslag bij heldere hemel en dat blijf je nog jaren verkondigen met een bitterzuur nasmaakje. Jammer, want je eigen leventje gaat je op die manier wel voorbij.

Fases

Fases zijn niet erg, echt niet. Ze horen bij het leven, dus ook bij een scheiding. Ze zijn ook nodig om gevoelens een plek te geven en die emoties daadwerkelijk te verwerken. Gun jezelf die tijd en probeer dicht bij jezelf te blijven.

Bron: Miesmagazine

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.