singles nieuwsgierig naar seks

5 hardnekkige seks mythes opgehelderd

Zie jij jezelf als een heuse seks expert? Toch bestaat de kans dat je in deze vijf hardnekkige mythes gelooft.  Toch zijn ze echt niet waar. Vijf seks mythes voor je opgehelderd.

Rek- en strekwerk

Het is een trend: je vagina operatief strakker laten maken. Maar dat is nergens voor nodig, want het is niet waar dat je lady bits door veel bezoekjes uitrekken. Ja, vagina’s zijn rekbaar – hoe zouden vrouwen anders ooit de bevalling overleven? – maar ze blijven niet uitgerekt. De elasticiteit van je vagina wordt bepaald door je genen. Het maakt dus niet uit hoeveel partners je hebt gehad, hoe groot die partners zijn geschapen en wat voor sekspeeltjes je gebruikt. Just have fun with it.

Seks je slank

Een bezoekje aan de sportschool inruilen voor een wip? Yes, please! Maar dan zullen jullie wel heel lang tekeer moeten gaan. Met een vrijpartij van een halfuur verbrand je tussen de 15 en op z’n aller-, allerhoogst 350 calorieën. Gelukkig levert seksen wel andere gezondheidsvoordelen op. Het verlaagt je bloeddruk, vermindert stress en werkt pijnstillend.

Mister Big

Dat mannen met groter gereedschap betere minnaars zijn, is onzin. De meeste zenuwuiteinden zitten namelijk in de eerste drie centimeter van je vagina. Oftewel: size doesn’t matter. Bovendien, mannen met een ietwat klein uitgevallen pielemuis ‘compenseren’ dat soms door een meester te zijn in andere vormen van slaapkamerverwennerij. Seks draait nu eenmaal om meer dan ringsteken.

Smaakmakers

Je partner op ananasdieet zetten, zodat zijn sperma lekkerder smaakt? Er is geen wetenschappelijk bewijs dat eten invloed heeft op de smaak van zijn goedje. Wat wél waar is, is dat bier de geur down-under negatief beïnvloedt, want de gist in bier zorgt ervoor dat zijn penis penetranter ruikt. En helaas, jouw vagina ook.

De sproeipoes

Of vrouwen ook kunnen ejaculeren, daarover zijn de meningen verdeeld. Volgens wetenschappers bestaat dit zogenaamde ‘squirten’ niet echt en is het, nou ja, gezeik. Want de vloeistof die sommige vrouwen laten lopen tijdens een orgasme, blijkt voornamelijk uit urine te bestaan. Wel is een klein gedeelte ervan vocht uit de vrouwelijke prostaat, een orgaan vlak bij de urinebuis waarvan de functie onbekend is. Alleen kan dit orgaan niet zo veel vocht produceren als sommige vrouwen loslaten tijdens hun orgasmes. Het blijft dus een beetje een mysterie.

Bron: Viva

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.