daten december coach

5 gouden tips om online te scoren

Je eerste stappen op het online liefdespad zetten, dat doe je het beste op maandag volgens cijfers van de Belgische datingsite Twoo. Maandag kent de datingsite namelijk het grootste piekmoment. Ben je van plan om je kans te wagen op de online datingmarkt, dan hebben Nederlandse neurowetenschappers vijf gouden tips om je slaagkansen te verhogen.

De Belgische datingapp Twoo legde het surfgedrag van 80.000 Belgen onder de loep. Wat blijkt? Werk of geen werk: de Belg gaat op maandag steevast voor een portie online daten. De hele dag door is er een verhoogde activiteit op de datingsite. Op de tweede plaats staat dinsdagnamiddag, tijdens de lunchpauze en na 15u30.

Tips om online te scoren

Een goede foto en een leuk tekstje bij jouw profiel op datingsites en -apps zijn een basisvereiste, maar het kan altijd nog beter. Een groep neurowetenschappers van het marketingbureau ST&T Research onderzochten een groep van 28 jonge mensen terwijl ze aan het swipen waren op Tinder. Door ondertussen hun hersenactiviteit te meten, konden ze analyseren wat er aanslaat op een foto en wat niet. Op basis van die resultaten stelden ze vijf gouden tips op voor een perfecte profielfoto bij het online daten.

Less is more

De algemene conclusie van de onderzoekers? Hoe simpeler je foto, hoe aantrekkelijker de persoon wordt gevonden. Verstop je gezicht niet achter een zonnebril of zit niet te eten op een foto, want dan blokkeer je als het ware je gezicht en leid je de aandacht af van wat er toe doet, aldus neurowetenschapper Tom van Bommel in de Nederlandse krant AD. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je een saaie, zakelijke foto voor een witte achtergrond moet nemen. De balans tussen te druk en te saai zoeken, daar komt het op neer. Met deze vijf tips moet dat lukken.

  1. Kleurcontrast

Gebruik Photoshop om het contrast tussen jou en de achtergrond iets te vergroten. Door de achtergrond wat donkerder of net lichter te maken, “spring” je meer uit de foto.

  1. Achtergrond

Kies voor een neutrale achtergrond, die niet te veel afleidt van het hoofdonderwerp van de foto: jij. In één oogopslag moet de ‘swiper’ zien waar hij naar moet kijken.

  1. Geen andere mensen

Kies ook niet voor een foto waar anderen mee op staan, want dat leidt te veel af. Zelfs onbekende, vage personen op de achtergrond kunnen afleiden.

  1. 1/3 van je lichaam

Zet jezelf prominent op de voorgrond. Foto’s van 1/3 van je lichaam – net onder je borst – werken beter dan volledige foto’s van kop tot teen.

  1. Gezicht

Bedek je gezicht niet met een zonnebril of andere accessoires. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam