Leuk hoor al die tips voor een perfecte eerste date, maar niet alle dating tips zijn zo goed als ze lijken. Sterker nog, door ze op te volgen kan je de plank aardig misslaan en is die leuke date binnen de kortste keren vertrokken.   

Om je te behoeden een faliekant mislukte date, 5 tips die je niet moet opvolgen!

1. Wees jezelf (niet)

Je leest overal dat je vooral jezelf moet zijn tijdens een eerste date. Nou vraag ik je, hoe is het mogelijk niet jezelf te zijn? Mits je een acteur of actrice van formaat bent (en die kans is klein) zit er weinig anders op dan jezelf te zijn. Er zit natuurlijk wel een nuance verschil in jezelf zijn en jezelf zijn. Wanneer je een sollicitatiegesprek hebt zit je ook niet onderuitgezakt op een stoel, laat je geen scheten of boeren na het drinken van een glas cola, peuter je niet in je neus of maak je je oren even schoon. Bij je vrienden of vriendinnen kun je je het permitteren ongepaste grappen te maken en niet politiek correct uit de hoek te komen maar we raden je aan dit alles achterwege te laten op een eerste date. Jezelf zijn, vergeet het voorlopig maar.

2. Toon je gevoel (niet teveel)

Ook zo’n mooie: tijdens een eerste date moet je vooral gevoelig en empatisch overkomen. Kan wel zijn maar je date zit niet te wachten op emo-verhalen over je onlangs overleden kat, konijn of cavia. Uithuilen doe je maar bij je vrienden, niet op een date. Inlevingsvermogen is een groot goed, maar dit is op een eerste date (nog) niet echt van toepassing. Je date is vast meer geïnteresseerd in je laatste reiservaring, waarom je gekozen hebt voor deze baan of hoe vaak je nog bij je ouders langs gaat. Natuurlijk, koele kikkers doen het niet goed tijdens het daten, maar het uiten van veel gevoel wordt over het algemeen ook niet op prijs gesteld. Keep it cool, calm en collected.

3. Dress to impress (nou….)

Je hebt singles die helemaal los gaan voor een eerste afspraakje. Nieuwe kleding, naar de kapper en schoonheidsspecialiste zodat wanneer ze op de vooravond van de date in de spiegel kijken zichzelf amper nog herkennen. Nee, natuurlijk ga je niet in je alleroudste spijkerbroek en shirt (die je normaal alleen gebruikt tijdens het klussen) naar je afspraakje. Maar een diep decolleté, hoge hakken en korte rok, of bij mannen, overhemden waar de vouwen nog inzitten, loads of aftershave en hippe schoenen die je normaal nooit zou dragen zijn niet de weg om indruk op je date te maken. De kreet ‘Dress to impress’ zou bij het daten eigenlijk afgeschaft moeten worden. Je kunt beter je favoriet kleding uit de kast trekken, iets waarin jij je lekker en comfortabel voelt dan je helemaal opdirken voor een eerste date.

4. Praat niet over je ex (apart verhaal)

Dit is een interessante. Het word overal in hoofdletters verboden tijdens een eerste date; praten over je ex. Vreemd. Want jullie stappen toch niet ‘blanco’ en zo onschuldig als een pasgeboren baby in deze date? Je praat met elkaar over werk, reizen, hobby’s, familie, kinderen maar die ex is dan ineens verboden terrein? Lijkt ons wat overdreven en we vermoeden dat de meeste singles zich hier sowieso niet aan houden. En waarom ook. Zolang je niet uren gaat uitweiden over hem of haar, de ellendige scheiding, wat hij/zijn nu weer heeft gedaan en het beperkt tot het benoemen van de ex als iemand waar je lange tijd mee samen bent geweest (en misschien wel de vader of moeder van je kinderen is) dan is er niks aan de hand. Negativiteit doet het nooit goed, in geen enkele situatie dus hou het praatje over je e een beetje kort en neutraal. Als jullie samen verder gaan komt de rest vanzelf wel.

5. Geen seks op de eerste date (hoezo niet)

De meningen zijn er over verdeeld, maar door de bank genomen wordt er nog altijd gesteld dat als je een beetje zelfrespect hebt je niet met je date de koffer in moet duiken na een eerste afspraakje. Wel, wij denken dat iedere situatie (dus ook date) anders is en dat we het hier hebben over volwassen mensen die prima in staat zijn om hun eigen keuzes te maken. Waarom zou je geen seks hebben na een eerste date? Als het goed voelt, jullie je echt op je gemak voelen bij elkaar, het waanzinnig klikt en er instantaan een enorm lichamelijk verlangen broeit, dan doe je dat toch lekker? Seks is ook een goede indicatie of er ook op fysiek vlak een klik is tussen jullie. Ontbreekt de chemie in bed volledig, nou dan weet je dat ook weer. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat je condooms bij je hebt als je van huis gaat, je weet tenslotte maar nooit hoe het loopt die avond.