Gedumpt worden is een pijnlijke aangelegenheid. Zeker als het als een complete verrassing komt. Volgens het Womenshealthmagazine kunnen vrouwen aan deze 5 signalen zien wanneer een man op het punt staan de relatie te verbreken.

1. Puber

Als je vriend graag minipizza’s eet als ontbijt en de lokroep van het gamen niet altijd kan weerstaan, dan betekent dit niet dat hij emotioneel nog te jong is voor een serieuze relatie, maar vooral dat hij man is. Anderzijds, als hij de dertig nadert en zich vrijwel iedere dag te goed doet aan een studentikoos ontbijt en zo goed als al zijn tijd besteedt aan gamen, dan is hij meer dan waarschijnlijk op emotioneel vlak nog niet klaar voor een lange termijnrelatie.

2. Rare vrienden

Je kent dit type vrienden wel. Ze zijn niet zo welgemanierde en onvolwassen vrienden. Bijna elke man heeft ze, maar als jouw vriend steeds vaker en zelfs abnormaal veel met hen optrekt, is er waarschijnlijk iets mis. Als je vriend actief het gezelschap opzoekt van deze vrienden betekent dit dat hij verlangt naar zijn geweldige en losbandige tijd als single. De omgang met dit soort vrienden kan twee kanten uit. Ofwel dumpt hij je, ofwel zal hij het leven van die vrienden evalueren en tot het besef komen dat hij enorm veel geluk heeft met jou. Het lot van jouw relatie is nu puur in handen van een hoopje ongeregeld, wat redelijk beangstigend is.

3. Weg van social media

Ook hier kan het twee kanten uit. Het feit dat je vriend al zijn accounts verwijdert, kan er op wijzen dat hij solliciteert en zijn gênante zatte verhalen en foto’s wil verbergen. Maar dit kan ook betekenen dat hij omgaat met andere meisjes. Stel, je ontmoet iemand in een café. Wat is vandaag de dag één van de eerste dingen die we stiekem doen? We googelen elkaar. Als een meisje hem online opzoekt, zal ze dus ook op jou uitkomen. Je bijna-ex wil uiteraard zijn kansen bij die knappe blondine niet verspelen en wil daarom geen foto’s van jou. Dit kan toch wel echt een teken zijn dat je je moet voorbereiden op het begin van het einde.

4. Verandering van routine

Als je vriend plots helemaal van routine verandert, moet je oppassen. Verandert hij plots in een autofreak, begint hij als een gek te fitnessen of beslist hij uit het niets om Chinees te studeren? Dan kan dit wijzen op een ‘dude-crisis’. Hij twijfelt over zijn plaats in de wereld en denkt dat een Porsche mogelijk het antwoord is. Deze momenten kunnen een man blind maken voor het feit dat zijn relatie met jou eigenlijk één van de meest stabiele dingen in zijn leven is. Het kan leiden tot een pijnlijk – vaak slechts tijdelijk – einde van de relatie. Jij blijft verward achter en hij slaat op hol.

5. Vrouwelijke intuïtie

Vrouwen zijn gezegend met vrouwelijke intuïtie. Als je denkt en aanvoelt dat je gaat gedumpt worden, dan is er een grote kans dat je het bij het rechte eind hebt. Een man kan zijn intenties niet goed verbergen en als hij afstandelijk en niet geëngageerd overkomt – en dan doelen we niet op de momenten dat hij voetbal kijkt of verbroedert met zijn spelcomputer – dan heeft hij misschien een existentiële crisis over zijn leven en jouw plaats daarin.

Sommige relaties zijn gewoon niet gemaakt om te slagen. Blijf vooral niet bij de pakken neer zitten, hoe pijnlijk het einde soms kan zijn. Als het schoentje niet of niet meer past, ga dan naar de stad en koop jezelf een paar nieuwe.