bloemen versturen

5 do’s voor een romantische eerste date

Een perfecte date: alle singles die daten hopen er elke keer weer op. Maar wanneer is een date nou eigenlijk ‘perfect’? Nederlandse singles hebben hier wel een idee over. Zo bleek uit onderzoek van datingservice Lexa.nl. Voor vrouwen is romantiek een absolute must tijdens een eerste date. Goed nieuws voor de vrouwen; 55% van de Nederlandse single mannen vindt zichzelf romantisch en bijna 30% durft zichzelf zeer romantisch te noemen.

Romantiek in het restaurant

Je date uit eten nemen scoort altijd nog hoog bij de singles. Maar liefst 83% van de Nederlandse singles vindt een etentje in een geheim knus hoekje van het restaurant één van de meest romantische dates die je kunt bedenken. Zorg er dan wel voor dat jullie niet alleen in het restaurant zijn. 85% van de singles geeft aan dat een privé etentje in een afgehuurd restaurant echt veel te ver gaat. En houdt het etentje knus en alleen met zijn tweeën, want een muzikant die een serenade brengt aan tafel wordt ook niet erg gewaardeerd (73%).

De 5 do’s voor een romantische eerste date

 

  1. Ga dineren in een geheim knus hoekje van het restaurant (82%)
  2. Laat de locatie van de date tot op het laatste moment geheim (67%)
  3. Ga picknicken met champagne als het zonnetje schijnt (64%)
  4. Neem bloemen mee voor je date! (61%)
  5. Een klein cadeautje wordt erg gewaardeerd (60%)

Mannen zorgen voor de romantiek

Het zijn vooral de vrouwen die de romantiek kunnen waarderen, mannen zijn vaker een stuk minder onder de indruk van romantiek. Zo vinden vrouwen het leuker om bloemen (77%) of een cadeautje (65%) te krijgen op een date dan mannen (45% en 54% respectievelijk). Opvallend is dat mannen en vrouwen in feite even romantisch zijn (beide rond de 85%). Een man is dus net zo goed een romanticus als een vrouw. Ook al willen ze het niet altijd toegeven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam