Mustsee tijdens je groepsreis Peru: Machu Piccu

5 dingen die niet mogen ontbreken in een rondreis door Peru

Wil je deze zomer wat verder weg en heeft Peru je altijd getrokken? Dan overweeg je misschien om een groeps- of rondreis naar het Zuid-Amerikaanse land te boeken. Maar met zoveel aanbieders en zoveel moois te bezichtigen moet je natuurlijk keuzes maken. Wij zetten in elk geval een aantal dingen voor je op een rijtje die je zéker moet doen.

1. Machu Picchu met de Inca of Lares Trail

Bij de meeste aanbieders staat een rondreis Peru toch wel in het teken van de Inca’s. Ons eerste puntje is dan ook een beetje een ‘no-brainer’, maar we gaan ‘m toch noemen: Machu Picchu.

De Inca-stad is onbeschrijflijk mooi en daarmee ook ongelooflijk populair – jaarlijks komen er ondertussen zo veel toeristen naar de stad dat UNESCO vreest dat de stad onherstelbaar beschadigd raakt. Er worden zelfs plannen gemaakt om het probleem van ‘overcrowding’ te verhelpen. Wil je de bijzondere stad nog bezoeken op de huidige manier? Dan kun je waarschijnlijk beter niet te lang meer wachten.

Inca Trail of Lares Trail?

Er zijn meerdere manieren om Machu Picchu te bereiken. Jaarlijks lopen vele duizenden toeristen de beroemde Inca Trail, het bekendste pad om bij de afgelegen stad te geraken. Vanaf Cusco loop je de Inca Trail in enkele dagen. Naast de Inca Trail heb je de Lares Trail, een welkom alternatief voor degenen die niet tussen de hordes toeristen willen lopen en een authentieke ervaring willen met een indruk van het Peruviaanse plattelandsleven.

Over het algemeen staat de Inca Trail meer bekend om de echte Inca-cultuur, iets dat de meeste toeristen natuurlijk graag willen zien. Nadelen zijn de vele toeristen en de langere, zwaardere klim.

De Lares Trail is afwisselender dan de Inca Trail en draait meer om natuur. In plaats van de Inca-cultuur kom je op de Lares Trail in aanraking met de levendige indianencultuur. Je komt langs kleine dorpjes en ziet daar de traditionele gebruiken van het lokale volk. Ook is de klim minder zwaar omdat het startpunt van de Lares Trail hoger ligt.

Op fora als Tripadvisor wordt nog steeds hevig gediscussieerd wat de beste en mooiste route is, maar dit hangt uiteindelijk natuurlijk van je eigen, persoonlijke voorkeuren af.

Inca Trail versus Lares Trail
Links zie je een deel van de Inca Trail, rechts de Lares Trail

2. Cusco

Cusco (of Cuzco) is een toffe stad met een indrukwekkend historisch centrum dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad staat niet alleen bekend als startpunt van de Inca Trail, maar heeft zelf dus ook heel veel te bieden. Zoek dus naar een vakantie waarin je genoeg tijd hebt in het reisschema om Cusco zelf te ontdekken.

Bezienswaardigheden in Peru: Cusco

3. Titicacameer

Het Titicacameer is het grootste meer van Zuid-Amerika en ligt tussen Peru en Bolivia in. Niet alleen vanaf de kant is Lake Titicaca prachtig – ook de Uroseilanden gemaakt van riet en het eiland Amantaní zijn een bezoekje waard.

Titicacameer en Uros eilanden
Links uitzicht op het Titicacameer, rechts een van de Uroseilanden

4. Ballestaseilanden (Islas Ballestas)

We blijven een beetje in de eilandensfeer, maar toch zijn de Ballestaseilanden compleet anders dan de eilanden in het Titicacameer. De Islas Ballestas staan namelijk bekend om de vele zeeleeuwen, pelikanen en zelfs pinguïns. Ook ben je in de buurt van de beroemde Nazcalijnen – eveneens de moeite!

Humboldtpinguïns op Islas Ballestas

5. Colca Canyon

Redelijk in het zuiden van Peru (ten westen van het Titicacameer) bevindt zich de Colca Canyon: een canyon die maar liefst twee keer zo diep is als de beroemde Grand Canyon in de States. Toeristen komen hier niet alleen voor het prachtige landschap, maar ook om een glimp op te vangen van de Andescondor.

Uitzicht op Colca Canyon

Even aan denken voor je rondreis:

Zie je Peru wel zitten en lijkt het je wat om een rondreis te maken door het Zuid-Amerikaanse land? Denk dan altijd even aan de volgende punten:

  • Goede voorbereiding: er zijn tal van goede boeken over Peru, zowel reisgidsen als reisverhalen. Als je van lezen houdt en je je reis extra speciaal wilt maken, is het absoluut de moeite om je te verdiepen in het land, haar rijke geschiedenis en mooie bezienswaardigheden.
  • Hoogteziekte: met name rond Cusco en Machu Picchu zou je hier last van kunnen krijgen. Het is belangrijk dat je goed blijft drinken en pijnstillers meeneemt voor als je hoofdpijn krijgt. Eventueel kun je om extra info vragen bij je reisorganisatie of even op internet kijken naar de best practices.
  • Alleen, singlereis of groepsreis: als single heb je meerdere mogelijkheden om Peru te ontdekken. Je kunt op eigen houtje gaan, een singlereis boeken of bij een groepsreis (met een gemixt gezelschap) aansluiten. Bedenk waar jij je het prettigst bij voelt en kies, wanneer van toepassing, een organisatie uit die je aanspreekt en past bij je (reis)karakter. Op Singlessite vind je diverse artikelen over het ‘singlereis of groepsreis’-dilemma. Check bijvoorbeeld dit, dit en dit artikel.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sawadee. Al sinds 1983 organiseren zij avontuurlijke rondreizen waarbij genieten en beleven voorop staan. Op 31 augustus organiseren zij een 23-daagse reis naar Peru, waarbij je onder andere de Larestrail kunt lopen.

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen