kroeg

5 dingen die je niet op Facebook moet zetten

Steeds meer werkgevers speuren Facebook af om meer over je te weten te komen voordat ze je die felbegeerde baan geven. Jouw sociale media accounts zijn, mits niet afgeschermd, een bron van informatie en daar maken bedrijven handig gebruik van.

Wil je een serieuze kans maken op die super baan en daar ook voor langere tijd blijven werken? Weet dan wat je wel en vooral niet op Facebook zet!

Deze 5 zaken kun je beter niet op Facebook plaatsen:

1. Intieme details over je liefdes- en seksleven
Niemand heeft een boodschap aan pikante details over je seksleven, of aan gezeur over je al dan niet ontbrekende liefdesgeluk. Het is simpelweg ongepast.

2. Geldzaken
Hoe slecht of goed je salaris dan ook mag zijn, zet er nooit iets van op Facebook. Geld lokt bijna altijd jaloezie of wrok uit, en dat zijn niet de emoties die je wilt losmaken bij je collega’s of baas. Bespreek het met vrienden op café, zet het niet online.

3. Kater praat
Hoeveel je ook gedronken hebt de avond ervoor en hoe zeer die burger van de McDonalds je de dag erna smaakt, een status of foto post je er beter niet over. Het komt alleen maar onprofessioneel over.

4. Politieke voorkeur
Begrijpelijk dat je af en toe je mening over de politiek wilt ventileren, maar doe dat niet op het web. Mensen vormen heel snel een oordeel, en van zodra je mening niet exact overeenkomt met die van je meerderen is dat meestal geen positief oordeel.

5. Open sollicitatie
Zelfs al voel je jezelf doodongelukkig op je werk zet nooit openlijk op Facebook dat je op zoek bent naar nieuw werk. Waarom spreekt hier wel van zich.

Naar schatting zouden sociale media bij 5% van de ontslagdossiers een rol spelen.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.