kroeg

5 dingen die je niet op Facebook moet zetten

Steeds meer werkgevers speuren Facebook af om meer over je te weten te komen voordat ze je die felbegeerde baan geven. Jouw sociale media accounts zijn, mits niet afgeschermd, een bron van informatie en daar maken bedrijven handig gebruik van.

Wil je een serieuze kans maken op die super baan en daar ook voor langere tijd blijven werken? Weet dan wat je wel en vooral niet op Facebook zet!

Deze 5 zaken kun je beter niet op Facebook plaatsen:

1. Intieme details over je liefdes- en seksleven
Niemand heeft een boodschap aan pikante details over je seksleven, of aan gezeur over je al dan niet ontbrekende liefdesgeluk. Het is simpelweg ongepast.

2. Geldzaken
Hoe slecht of goed je salaris dan ook mag zijn, zet er nooit iets van op Facebook. Geld lokt bijna altijd jaloezie of wrok uit, en dat zijn niet de emoties die je wilt losmaken bij je collega’s of baas. Bespreek het met vrienden op café, zet het niet online.

3. Kater praat
Hoeveel je ook gedronken hebt de avond ervoor en hoe zeer die burger van de McDonalds je de dag erna smaakt, een status of foto post je er beter niet over. Het komt alleen maar onprofessioneel over.

4. Politieke voorkeur
Begrijpelijk dat je af en toe je mening over de politiek wilt ventileren, maar doe dat niet op het web. Mensen vormen heel snel een oordeel, en van zodra je mening niet exact overeenkomt met die van je meerderen is dat meestal geen positief oordeel.

5. Open sollicitatie
Zelfs al voel je jezelf doodongelukkig op je werk zet nooit openlijk op Facebook dat je op zoek bent naar nieuw werk. Waarom spreekt hier wel van zich.

Naar schatting zouden sociale media bij 5% van de ontslagdossiers een rol spelen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!