Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
afknappers
27 april 2019

5 dating dealbreakers voor millennials

Het digitale tijdperk heeft ons date gedrag drastisch veranderd. Zijn onze dating dealbreakers hiermee ook veranderd? Slow dating-app Once stelde een onderzoek op onder hun gebruikers tussen de 18 en 24 jaar om erachter te komen waar millennials tijdens het daten zo erg op afknappen dat zij geen vervolgdate meer zien zitten. Dit zijn volgens millennials de échte no-go’s:

1. Peter Pan-syndroom
Een persoon die het Peter Pan-syndroom heeft, oftewel: hij/zij wil maar niet volwassen worden. “Mensen die simpelweg niet kunnen opgroeien en verantwoordelijkheid nemen, zijn een gegarandeerde no-go voor millennials,” zegt Jean Meyer, CEO van de slow dating-app Once. Volgens de datingdeskundige is onafhankelijkheid zelfs belangrijker dan het uiterlijk van een potentiële partner.

2. Slechte schrijfgewoontes 
In het digitale tijdperk is schrijven soms nog belangrijker dan een gesprek voeren. Grammaticale- en spelfouten kunnen een grote invloed hebben op hoe iemand overkomt. Een op de drie gebruikers (35,5%) zegt een gesprek te hebben beëindigd als de ander ernstige grammaticale- of spelfouten maakt, wanneer dit te veel gebeurt komt je gesprekspartner direct minder intelligent over. Ook het gebruik van te veel emoji’s of juist te formeel taalgebruik zijn voor sommige millennials een afknapper. Balance is key!

3. Tegengestelde politieke opvattingen
Opposites attract geldt vaak niet wanneer het aankomt op politieke overtuigingen. Het kan een groot probleem zijn als je (nieuwe) partner een andere politieke voorkeur heeft dan jij. Jean Meyer ziet de reden voor deze no-go vooral in de angst voor mogelijke conflictsituaties. “Millennials hebben de neiging om hun leeftijdsgenoten aan de kant te zetten vanwege uiteenlopende politieke meningen, vaker dan de generaties vóór hen,” onthult de CEO van de slow dating-app.

4. Slechte financiën 
Eén van de dingen waarbij millennials direct aan de dating-noodrem trekken is wanneer de financiële situatie van de potentiële partner een zootje is. Geen baan of hoge schulden zijn vaak factoren die leiden tot het beëindigen van een (prille) relatie. Meeste mensen willen liever niet daten met iemand die het zich niet kan veroorloven om bijvoorbeeld eens een keertje iets leuks te ondernemen, zoals een avondje naar de bios, uiteten of een dagje weg.

5. Telefoon verslaafd
Dit is misschien wel de meest onbeleefde gewoonte die iemand kan hebben tijdens het daten. Wanneer je date de hele tijd zijn of haar telefoon checkt tijdens een afspraakje is dit voor meeste millennials een echte afknapper. Wat ooit misschien een manier was om de tijd door te komen, is nu een gewoonte geworden wat velen van ons doen zonder erover na te denken. Grote kans dat hij zojuist niet hoorde van wat je zei, omdat zijn beste vriend hem weer eens een meme stuurde die hij móest zien.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

SmartSingles.nl

gerelateerde artikelen

Deze 10 signalen wijzen erop dat je in een onveilig relatie zit

Wanneer weet je wanneer je in een ongezonde of zelfs onveilige...

Nooit meer een miskleun tijdens het daten? Zo ontdek je jouw type!

Ben je de ene na de andere mismatcht tijdens het daten...

Tinder ingezet als soort escortservice

Wanneer je in een langdurige relatie zit dan lijken datingapps als...

Breezing is de nieuwste dating trend

Niet alle datingtips zijn de moeite waard, maar we zijn wel...

Kwart van de stellen ruziet over geldzaken

Soms is single zijn zo slecht nog niet. Een kwart van...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl