Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
29 augustus 2018

5 canyons in Peru die je hart sneller doet kloppen

Bergtoppen en diepe kloven waar wilde rivieren doorheen stromen; de canyons van Peru hebben allemaal een iets eigens. Wat ze allemaal hebben; geweldige uitzichten en uitzonderlijke natuur. Peru is bezaaid met deze prachtige natuurverschijnselen en om jullie lekker te maken hebben wij er vijf op een rij gezet die écht de moeite waard zijn om te bezoeken.

  1. Colca Canyon

Vergeet de Grand Canyon in de Verenigde Staten; de Colca Canyon is meer dan twee keer zo diep (4160 meter) en huist bovendien de zeldzame Zuid-Amerikaanse condor. Vlieg naar Arequipa in het zuiden van Peru en vanuit deze stad is het makkelijk om je tocht naar de Colca Canyon te starten. De vallei is perfect voor meerdaagse hikes of paardrijtochten. Buiten de geweldige uitzichten over de Rio Colca rivier, de indrukwekkende condors en de traditionele dorpjes in de buurt, kun je ook nog lekker bijkomen in de warme bronnen die langs de kloven te vinden zijn.

  1. Cotahuasi Canyon

Tussen de besneeuwde bergtoppen van Coropuna en Solimana ligt nog één van de diepste canyons ter wereld; de Cotahuasi Canyon. Deze diepe kloof is met een bus vanaf Arequipa te bereiken (duur is 12 uur). De Cotahuasi Canyon ligt in een beschermd natuurpark waar vele medicinale planten en geliefde superfoods worden verbouwd, zoals kiwicha, quinoa, munt, donkere maïs en anijs. Behalve deze bijzondere flora vind je er ook hotsprings en rustige watervallen. Wel een tochtje, maar echt een verborgen paradijs!

  1. De 3 Canyons van Suykutambo

Het lijkt net een ‘stenen oerwoud,’ deze kloven die opdoemen bij het punt waar drie rivieren bij elkaar komen om de Gran Apurímac te vormen (de Apurímac, de Callumani en de Cerritambo rivier). Deze rotsformaties zijn van vulkanisch gesteente en het geeft een uniek verschijnsel waar het hart van menig avonturier van opspringt. Deze omgeving is perfect voor sporten als paragliding, kanoën of klimmen. Rij 4 uurtjes in zuidwestelijke richting vanaf Cusco om hier te komen, en plan ook een paar stops in voor de verschillende archeologische vindplaatsen in de buurt. Deze zijn ontzettend rustig en in veel gevallen nog ouder dan Machu Picchu.

**** Met singles naar Peru reizen, kijk dan bij: Fox ReizenShoestring of Kras Reizen ****

  1. Apurímac Canyon

Deze Canyon is een natuurlijke grens tussen de regio’s Cusco en Apurímac. De laatste betekent letterlijk “sprekend orakel” en de bijnaam is niet zo gek, aangezien de rivier Apurímac geweldige en luidruchtige watervallen en stromingen heeft. Het is net of de rivier ons wat wil vertellen… Raften in deze vallei is te gek! Combineer een bezoek aan deze plek met een hike naar Choquequirao, een indrukwekkende archeologische vindplaats van de Inca’s, die niet onder doet aan Machu Picchu.

  1. Canyon van de Eend

In het noorden van Peru, in de Ancash regio, vind je el ‘Cañón del Pato’, ofwel de Canyon van de Eend. Het is slecht 22 kilometer van Caraz en via tunnels bereikbaar. Het dramatische effect van deze rotsachtige vallei doet denken aan een tripje naar het hoofdkwartier van een stijlvolle bad guy in een goede actiefilm. De beste manier om deze canyon goed in je op te nemen, is per mountainbike.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Single: wat doe jij met de vakantie?

Het is niet altijd gemakkelijk om als single leuk op vakantie...

Zes Europese bestemmingen die aanvoelen als een verre reis

Wereldreizen is fantastisch, maar het zal je verbazen hoe veel er...

Tips voor reislustige singles in coronatijd

Groepsreizen voor singles staan tijdens de coronatijd niet in de koelkast...

Met singles op vakantie de natuur in!

Ga met andere singles gezellig op een ongedwongen manier op vakantie...

Single maar niet alleen naar Thailand

Deel je de unieke ervaringen tijdens een rondreis door Thailand liever...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Safarireizen