Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gelukkig zijn
20 november 2018

5 beslissingen die je geluksgevoel verhogen

Het leven is niet altijd een feest. En de keren dat we ons ongelukkig, in zak en as of verdrietig voelen zijn zeker niet de fijnste om aan terug te denken. Het liefst willen we allemaal zo gelukkig mogelijk door het leven gaan. Maar hoe doe je dat? Hoewel voor iedereen verschillend; deze vijf beslissingen verhogen waarschijnlijk ook jouw geluksgevoel!

1. Ik stop met piekeren

Het zou handig zijn als er een knop bestond waarmee je je piekergedachten uit kan zetten. Helaas is die er niet. Je kunt er wel voor kiezen om je leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden door gepieker. Hoe? Door in te zien dat het je niets brengt. Probeer liever te achterhalen wat de bron is van je piekergedachten, zodat je er iets aan kunt doen. En als je het piekeren echt niet kunt laten, beperk het dan tot een kwartier per dag. Waarschijnlijk ben je eerder uitgepiekerd dan je denkt.

2. Ik laat mijn leven niet beïnvloeden door mijn telefoon

Voor sommige mensen is hun telefoon een bron van stress. Niet zo gek, want het kan je het gevoel geven dat je steeds iets moet. Zoals reageren op berichtjes en scrollen door Facebook. Het is daarom slim om je af te vragen in hoeverre je leven wordt beïnvloed door je telefoon. Kun je makkelijk zonder? Slurpt het geen kostbare tijd op? En voel je je gelukkiger als je hem minder gebruikt? Een eerste stap om je telefoon minder te gebruiken, is door je notificaties uit te zetten.

3. Ik doe zoveel mogelijk wat ik leuk vind

Stel je een leven voor waarin je zoveel mogelijk dingen doet die je leuk vindt. Alleen van het idee word je toch al gelukkiger? Denk erover na wat de grootste geluksbrengers in je leven zijn en maak hier iedere dag tijd voor. Misschien betekent dat dat je de ochtend begint met een luxe cappuccino, bijna iedere avond gaat sporten en meer tijd doorbrengt met je vrienden.

4. Ik ben aardig voor mezelf

Aardig zijn voor jezelf klinkt een beetje zoetsappig, maar is ontzettend belangrijk. Jij bent de persoon waarmee je de meeste tijd mee doorbrengt, dus kun je het maar beter gezellig hebben. Probeer jezelf daarom net zo te behandelen als de mensen waarvan je houdt. Dat betekent dat je de vervelende, kritische stem in je hoofd niet te serieus neemt en accepteert dat niemand perfect is. Ook jij niet.

5. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb

Dankbaarheid is een woord dat je tegenwoordig overal hoort en leest. Alleen maar goed, want je leven wordt een stuk leuker met een snufje dankbaarheid. Het maakt je namelijk bewuster van de rijkdom die je hebt, waardoor kleine dingen minder vanzelfsprekend zijn. Door iedere avond of ochtend op te schrijven waar je dankbaar voor bent, kun je je dankbaarheidsspier trainen.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Nee zeggen leer je in deze vijf stappen

Zeg jij ook (bijna) altijd overal ja op en heb je...

Als je op zoek bent naar een trouwe partner wil je kijken naar deze 3 sterrenbeelden

In een relatie is het erg belangrijk dat je je partner...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie