gelukkig zijn

5 beslissingen die je geluksgevoel verhogen

Het leven is niet altijd een feest. En de keren dat we ons ongelukkig, in zak en as of verdrietig voelen zijn zeker niet de fijnste om aan terug te denken. Het liefst willen we allemaal zo gelukkig mogelijk door het leven gaan. Maar hoe doe je dat? Hoewel voor iedereen verschillend; deze vijf beslissingen verhogen waarschijnlijk ook jouw geluksgevoel!

1. Ik stop met piekeren

Het zou handig zijn als er een knop bestond waarmee je je piekergedachten uit kan zetten. Helaas is die er niet. Je kunt er wel voor kiezen om je leven zo min mogelijk te laten beïnvloeden door gepieker. Hoe? Door in te zien dat het je niets brengt. Probeer liever te achterhalen wat de bron is van je piekergedachten, zodat je er iets aan kunt doen. En als je het piekeren echt niet kunt laten, beperk het dan tot een kwartier per dag. Waarschijnlijk ben je eerder uitgepiekerd dan je denkt.

2. Ik laat mijn leven niet beïnvloeden door mijn telefoon

Voor sommige mensen is hun telefoon een bron van stress. Niet zo gek, want het kan je het gevoel geven dat je steeds iets moet. Zoals reageren op berichtjes en scrollen door Facebook. Het is daarom slim om je af te vragen in hoeverre je leven wordt beïnvloed door je telefoon. Kun je makkelijk zonder? Slurpt het geen kostbare tijd op? En voel je je gelukkiger als je hem minder gebruikt? Een eerste stap om je telefoon minder te gebruiken, is door je notificaties uit te zetten.

3. Ik doe zoveel mogelijk wat ik leuk vind

Stel je een leven voor waarin je zoveel mogelijk dingen doet die je leuk vindt. Alleen van het idee word je toch al gelukkiger? Denk erover na wat de grootste geluksbrengers in je leven zijn en maak hier iedere dag tijd voor. Misschien betekent dat dat je de ochtend begint met een luxe cappuccino, bijna iedere avond gaat sporten en meer tijd doorbrengt met je vrienden.

4. Ik ben aardig voor mezelf

Aardig zijn voor jezelf klinkt een beetje zoetsappig, maar is ontzettend belangrijk. Jij bent de persoon waarmee je de meeste tijd mee doorbrengt, dus kun je het maar beter gezellig hebben. Probeer jezelf daarom net zo te behandelen als de mensen waarvan je houdt. Dat betekent dat je de vervelende, kritische stem in je hoofd niet te serieus neemt en accepteert dat niemand perfect is. Ook jij niet.

5. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb

Dankbaarheid is een woord dat je tegenwoordig overal hoort en leest. Alleen maar goed, want je leven wordt een stuk leuker met een snufje dankbaarheid. Het maakt je namelijk bewuster van de rijkdom die je hebt, waardoor kleine dingen minder vanzelfsprekend zijn. Door iedere avond of ochtend op te schrijven waar je dankbaar voor bent, kun je je dankbaarheidsspier trainen.

Bron: Metro

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
By Moniek ·
12 juni 2021

Wat je kunt doen als jouw date uiteindelijk toch heeft afgezegd

By Tijmen ·
3 juni 2021

Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

terras
By Moniek ·
1 mei 2021

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé focus voor singles.
seksspeeltjes
By Moniek ·
10 april 2021

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van Nederland gelanceerd, Temple of Love.
By Moniek ·
15 maart 2021

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie van de Hike for Love staat gepland! Op Tweede Paasdag