50+ singles gids

45+ singles ontmoeten elkaar in de kelder

Voor singles van boven de 45 is het soms best moeilijk om er in je eentje op uit te gaan. “Het zijn er weinig die dat ook dúrven”, zegt Getty Schepers van relatiebureau Dating Oost. Schepers houdt al 13 jaar uitgaansavonden voor singles en zaterdagavond 14 oktober voor de tweede keer in de kelder van Uffie’s aan de Houtmarkt.

Gewoon gezellig kletsen

“Waar moet je dan in je uppie naartoe gaan, vragen de singles mij vaak. Er schijnt weinig tot niets georganiseerd te worden voor alleenstaanden. Onze singlescafe’s zijn altijd goed bezocht en laagdrempelig. We gaan niet speeddaten, niet stijldansen; we zijn gewoon in een café. En wat doe je in een kroeg? Gezellig kletsen, in dit geval met andere singles, lachen, borrelen en misschien nieuwe vrienden maken. Het is niet bedoelt om te daten”, stelt Getty Schepers duidelijk. ”Dan is de verwachting té hoog. Wij zijn een relatiebureau en hebben een eigen datingsite, gericht op singles uit Oost-Nederland. Dáár kan men gaan daten. We houden al die jaren vast aan het imago ‘uitgaan in je eentje’.”

45+singles uit Oost-Nederland

“Het is geen ‘veekeuring’ waar men het soms over heeft. De avonden zijn ongedwongen. Die eerste stap, die is toch het moeilijkst. Die hoge drempel. Maar achter die drempel staan wij. We ontvangen iedereen persoonlijk; dit voelt vertrouwd en stelt gerust. Iedere single heeft z’n verleden. Soms hoor ik dat het de 1e keer is dat ze na het overlijden van hun partner erop uit gaan. Dat is heftig, hoor. Er is veel stil verdriet en eenzaamheid. Daar loopt men niet mee te koop.”

Singlescafé in de kelder

Juli 2016 hebben Sabrine Wezendonk en Luca van Til gastropub Uffie’s succesvol overgenomen van Mark van Uffelen. In de prachtige gewelven kelder die onder twee panden doorloopt – met een eigen ingang vóór Schuurman Schoenen – zal het singlescafe hier voor de 2e keer plaatsvinden.
Sabrine Wezendonk: “Luca en ik hebben er weer zin in. In april waren er ruim 70 singles en ze hadden het enorm naar hun zin. Er heerste een heel ontspannen sfeer. We zullen er opnieuw voor zorgen dat het de alleenstaanden aan niets zal ontbreken en dat ze wederom met een fijn gevoel ’s avonds naar huis gaan. ”

Meer uitstekende datingsites & relatiebureau’s vind je hier! 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.