50+ singles gids

40plus singles ontmoeten doe je in het singlescafe

In Pandje 2.0, wordt zaterdag 4 mei een singlescafé voor 40-plussers gehouden. “Waar jongeren veelal pas vanaf 23.00 uur de dienst uitmaken is Pandje 2.0 op zaterdagavond 4 mei vanaf 20.30 uur het domein van singles, van 40 tot zo’n 67 jaar”, zegt Getty Schepers, matchmaker van DatingOost.

Singlecafé

Het singlecafé is op de eerste etage van Pandje 2.0, een bruin café, naast Van Klaveren juwelier.” DatingOost organiseert door geheel Oost-Nederland singlescafe’s en speeddates. Maar wat is dat, een singlescafé. “Uitgaan, gezelligheid, kopje koffie, lachen, kletsen, hapje, drankje, contacten leggen en misschien wel nieuwe vrienden maken; een singlesborrel waarbij zaterdagavond in Pandje 2.0 ook gedanst kan worden. Het is géén datingavond. Dan ligt de lat, maar ook de drempel te hoog. Als we maar enigszins de eenzaamheid draaglijker kunnen maken van alleenstaanden zijn wij al tevreden. Dat ze blij en opgetogen naar huis gaan.”

Uitgaansavond

Het datingbureau is met de singlescafe’s al veertien jaar succesvol. “Wanneer je gescheiden bent of je partner is al jong overleden, waar moet je dan naartoe? Plots sta je er alleen voor. Wij merkten dat en zijn daarom deze singlecafe’s gaan organiseren. Gewoon een eenvoudige uitgaansavond, net zoals iedereen er wel eens op uit gaat. Alleen nu is het een besloten avond met alleen maar singles. Er is veel eenzaamheid, daar loopt echter niemand mee te koop. Na één keer te zijn geweest weten onze gasten dat wij altijd direct bij de entree staan om ze op te vangen; dan is de drempel al ietsje lager. Dit voelt vertrouwd en stelt gerust, maar geeft ook herkenning. Want dat het een stap is om in je eentje naar een singleparty te gaan, dat begrijpt iedereen. We hebben gemiddeld zo’n 80 singles binnen en 90 procent komt ook écht alleen. Dan leg je sneller contact is onze ervaring.” Entree is 12,50 euro. Aanmelden is niet nodig, nette kleding gewenst.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.