40+ singles dating relatie

40+ singles: van flirten, daten naar relatie

Het is de wens van heel wat 40+ singles; een warme hechte relatie, vol genegenheid, gezelligheid, romantiek en natuurlijk de nodige dosis seks. Een maatje, liefst ditmaal eentje waarmee het wel lukt. Geen wonder dat datingsites en relatiebureaus het razend druk hebben met de actieve moderne veertiger die op zoek is naar die nieuwe liefde. Herkenbaar?

40+ singles beginnen opnieuw

Je bent de 40 gepasseerd en je staat er opnieuw alleen voor. Tja, dat is in het begin behoorlijk wennen. Weg gezamenlijk sociaal leven, etentjes met vrienden en vakanties met het voltallige gezin. Vanaf nu ben je alleen of de enige volwassene met de kids die het allemaal zelf maar moet zien te rooien. Na een tijdje heb je de slag te pakken en komt er ruimte voor een nieuwe liefde in je leven. Je bent de eerste niet die uit pure nieuwsgierigheid Tinder op z’n mobieltje zet en geen idee heeft hoe dat nieuwe daten & swipen nu eigenlijk werkt..

Dartelen in de weide

Hoe leuk ook, de ervaringen met Tinder lopen nogal uiteen. Het wordt namelijk ook veel gebruikt door mannen en vrouwen die het gewoon spannend vinden om naast hun partner een beetje te flirten, af te spreken en ja inderdaad; ook om vreemd te gaan. Als je als kersverse single een beetje wilt flirten, spelen en dartelen in de weide, ontdekken of je nog een beetje goed in ‘de markt’ ligt, dan is zo’n app een prima manier om dat te ontdekken. Ook op grote datingsites komt je van alles en nog wat tegen. Van de toyboy die niet kan wachten om jou als een heuse cougar te behandelen tot mannen die tegen de zeventig lopen en zo’n jonge blom nog wel zien zitten in de laatste fase van hun leven ;-). En alles er tussenin natuurlijk!

Datingsites voor 40+ singles

Datingsites worden druk bevolkt door singles van alle leeftijden, dus ook de 40+ singles zijn goed vertegenwoordigd. Allemaal met een rugzak(je) maar aangezien je dat zelf ook hebt is gespreksstof of een aanknopingspunt voor het eerste contact doorgaans geen enkel probleem. Maar dan… Tja, het blijft lastig om op basis van een profieltje, wat berichtjes heen en weer te bepalen of iemand de moeite waard is om mee af te spreken. Toch doe je er als herintredende single goed aan om niet te lang te wachten met een afspraak voor een eerste date. Je merkt pas wat  voor vlees je in de kuip hebt wanneer hij of zij tegenover je zit of staat. Nu datingsites al sinds jaar en dag zijn ingeburgerd is het helemaal niet verwonderlijk als je daar je maatje voor het leven ontmoet. Anderzijds, kan je ook maanden bezig zijn zonder maar een klik(je) te voelen met al die relatie-kandidaten.

40+ singles daten en relatie

Verbeter jezelf

Je kunt zelf van alles en nog wat doen om je successen op een datingsite te vergroten. Neem je profiel eens kritisch onder de loep, lees tips over hoe je nou het beste het eerste contact tot stand kunt brengen, of schakel eens een datingcoach in die je met bruikbare tips écht op de goede weg helpt. Waarom zelf opnieuw het wiel uitvinden? Er zijn ervaringsdeskundigen en professionals zat die echt het verschil kunnen maken. Iedereen vindt het moeilijk om echt kritisch naar zichzelf te kijken, dus een spiegel(tje) kan heel nuttig zijn, zeker als het gaat om datingprofielen en jouw manier van communiceren. Enne.. je bent nooit te oud om te leren toch?

40+ spontaan een relatie

Veel veertigers hebben een druk bestaan. Werk, kinderen, huishouden en ook nog een sociaal leven vol met verplichtingen. Tijd om serieus werk te maken van dating, reageren op allerlei matches of op zoek te gaan naar een partner die op meerdere vlakken echt bij je past ontbreekt er dan ook geregeld aan. Het mondt dan uit op een halfslachtige zoektocht die bijna niet anders kan uitlopen dan op een op teleurstelling. Menig single is er ook van overtuigd dat een ontmoeting met een nieuwe liefde nou eenmaal ‘spontaan’ moet gebeuren. Maar wanneer je een single van 40+ bent dan is dat kans dat je andere singles spontaan tegenkomt waarbij ook nog eens de vonk overslaat… niet zo heel erg groot.

Serieuzere aanpak

Herken jij jezelf hierin? Overweeg dan eens om vinden van die nieuwe liefde eens wat serieuzer aan te pakken. Uiteindelijk wil je graag een leuke nieuwe partner waarbij jij je thuis voelt, mee kunt reizen, die goed met je kids overweg kan, met jouw familie en vrienden , iemand die begrijpt waar jij mee bezig bent op je werk en iemand die een arm om je heen slaat als het even niet zo lekker gaat. Als dit is waar je behoefte aan hebt, neem dan eens een betrouwbaar relatiebureau in de arm en laat hen voor jou op zoek gaan. Door de persoonlijke benadering van een dergelijk bureau, en een berg ervaring, heb je meer kans van slagen dat je nou net die ene ontmoet waarmee het écht klikt. Succes!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.