taboe mannen

40 procent van de mannen scheert schaamhaar

Bij vrouwen is kaal bijna gemeengoed, maar inmiddels scheert ook bijna 40 procent van de mannen het haar weg bij zijn kruis. De belangrijkste reden om dit te doen is vanwege hygiëne en omdat het lichaamsdeel er zonder haar beter uitziet.

Dit blijkt uit onderzoek van Peil.nl in opdracht van Gilette onder ruim duizend Nederlanders. In de afgelopen jaren zijn steeds meer mannen hun lichaam gaan scheren. Ook krijgen de oksels (24 procent) en de borst (15 procent) regelmatig een scheerbeurt.

Een kwart van de mannen vindt het daarentegen taboe om te scheren en het juist mannelijk om lichaamshaar te hebben. 52 procent van de vrouwen zegt een man met veel lichaamshaar minder aantrekkelijk vinden. Een kwart van de vrouwen heeft wel eens aan een man gevraagd om zijn lichaam te scheren.

Bijna 40 procent van de mannen zegt hetzelfde scheermesje voor hun lichaam als gezicht te gebruiken. De meningen zijn erover verdeeld of dit wel of niet hygiënisch is. 45 procent van de Nederlandse mannen vindt dit geen probleem, terwijl hetzelfde percentage dit wel degelijk onhygiënisch vindt.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!