afvallen door veel seks
3 August 2015

4 x waarom vrouwen een orgasme faken

Wist je dat maar liefst 80 procent van de vrouwen wel eens een orgasme faked tijdens een potje seks? Het veinzen van een seksuele climax gebeurt trouwens echt niet altijd en alleen maar om de bedpartner te plezieren..

Egoïstische seks?

Het is namelijk zo dat vrouwen ook egoïstischere redenen hebben om net te doen alsof ze klaarkomen. Ze stimuleren daar namelijk ook hun eigen opwinding mee, zo schrijft het Belgische weekblad Knack.

Waarom orgasme faken

Goed, het is dus zo dat vrouwen zo ook hun eigen beweegredenen hebben om net te doen alsof ze klaarkomen, maar wat zijn nou de voornaamste redenen om een orgasme te faken? Onderzoekers van de Amerikaanse Temple University vroegen het aan 481 heteroseksuele vrouwen die seksueel actief waren.

Zij geven 4 redenen om een orgasme te faken:

1.  Onzelfzuchtig bedrog. Deze vrouwen ‘bedriegen’ hun bedpartner door een orgasme te faken om de gevoelens van de man in kwestie te sparen. Het lukt de man in kwestie niet haar een orgasme te bezorgen, maar ze wil zijn gevoelens niet kwetsen dus veinst ze er eentje …

2.  Angst en onzekerheid. Deze vrouwen zijn bang om hun bedpartner echt te vertellen wat hen opwindt en waarmee of waardoor ze wél klaarkomen. Daarom faken ze liever een orgasme.

3. Verhoogd eigen opwinding. Een derde reden voor vrouwen om een orgasme te faken is om hun eigen opwinding extra te stimuleren. Seksbeleving zit voor een groot deel ook tussen de oren natuurlijk. Net doen alsof je klaarkomt maakt een ‘echt orgasme’ wellicht intenser.

4. Einde vrijpartij bespoedigen. Sommige vrouwen houden er niet van wanneer een vrijpartij maar duurt en duurt… er tig standjes moeten worden afgewerkt én ze minimaal 1 keer tot een heftig hoogtepunt moet zijn gebracht. Een manier om de vrijpartij drastisch in te korten is dus om binnen de kortste keren klaar te komen. Fake weliswaar, maar dat terzijde.

Opmerkelijk bewijs

‘Het unieke aan deze studie is dat we voor de eerste keer kwantitatief bewijs hebben voor het feit dat vrouwen ook een orgasme veinzen uit meer ‘egoïstische’ redenen zoals het stimuleren van de eigen opwinding’, zegt Erin Cooper, medeauteur van de studie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

5 weetjes over masturbatie die je vast nog niet wist

Lees jij je ook wel eens in over masturberen? We willen...

Date-en seksgedrag veranderd door corona

Volgens een groot onderzoek van kenniscentrum Rutgers en Soa Aids Nederland...

Seks ten tijde van corona: meer zin en behoefte aan variatie

De verplichte thuisquarantaine heeft een duidelijke invloed op ons seksleven. Nederlanders...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie