online datingsites

4 tips voor vijftig plus singles om elkaar virtueel te leren kennen

Hoe kijken alleenwonende Nederlandse vijftigplussers tegen online daten aan, nu fysiek afspreken even een no go is? Datingservice Ourtime, een datingwebsite en -app voor young at heart vijftigplussers. deed onderzoek naar de status van online dating in deze bijzondere periode. Hieruit blijkt dat drie op de tien van de alleenwonenden vijftigplussers dit als dé uitgelezen kans zien om elkaar eerst online beter te leren kennen. Voor zes op de tien geldt overigens dat ze het geen probleem vinden dat online daten nu niet direct leidt tot real life ontmoeting. En om die virtuele date tot een succes te maken, deelt datingservice Ourtime een aantal tips.

Nu fysiek contact zoveel mogelijk moet worden vermeden, biedt een virtuele ontmoeten de oplossing. 35% van de ondervraagden vijftigplussers is bereid zelf opzoek te gaan naar creatieve (online) oplossingen wanneer ze een leuke match hebben. Behalve lange gesprekken via de chat valt er natuurlijk veel meer te verzinnen om elkaar beter te leren kennen. Voor als je videobellen nog wat spannend vindt, maar toch benieuwd bent naar de stem van de ander is er natuurlijk altijd gewoon old school bellen of stuur elkaar een spraakbericht.

1.De klassieke filmavond opnieuw uitvinden

De date  in de bioscoop is altijd goed. Met popcorn bij de hand is het niet alleen de ultieme manier om op een ontspannen manier te flirten, en de keuze voor de film levert ook leuke gespreksstof op. Pluspunt: je komt er gelijk achter of jouw smaak in film overeenkomt met die van je nieuwe vlam. Maar wat te doen nu die bioscoop date er even niet in zit? Harry en Sally, uit de filmhit When Harry Met Sally, deden het voor: het duo bekeek de klassieker Casablanca tegelijkertijd en deelden telefonisch hun commentaar. Dus waarom niet samen een film uitkiezen, comfortabel op je eigen bank kijken en er tegelijkertijd over kletsen? Sommige streamingdiensten bieden nu zelfs de mogelijkheid om tegelijkertijd een film te kijken via een gedeelde link.

  1. Liefde gaat door de maag – ook bij virtuele diners

Of het nu gaat om een ​​romantisch diner bij kaarslicht in een restaurant of gezellig samen koken: voor veel singles is een diner voor twee onderdeel van een geslaagde date. Technologie maakt deze ervaring ook mogelijk in tijden van social distancing. Kook bijvoorbeeld samen virtueel een lekkere maaltijd of plan een romantisch virtueel diner voor twee, steek kaarsen aan en maak jezelf mooi voor deze date. Ben je geen held in de keuken? Restaurants spelen in op de behoefte het thuis gezellig te maken, bestel eten bij je favoriete restaurant en laat het bezorgen bij je date.

  1. Doe iedere dag iets liefs voor elkaar

Het sluipt erin, doordat je veel aan je hoofd hebt kan een attent gebaar er weleens bij inschieten. Attent zijn zit hem vaak in de kleine dingen, maar nu zal je er wat extra moeite voor moeten doen. Stuur elkaar kleine cadeautjes zoals een fles wijn en proost samen op een leuke date. Doe daar een handgeschreven kaartje of liefdesbrief bij om extra persoonlijk te maken. Zoek het in de kleine dingen en probeer iedere dag iets liefs voor elkaar te doen.

  1. Ervaar cultuur van een afstandje

Hebben jullie allebei een grote interesse voor musea of theaters? Gemeenschappelijke interesses zorgen direct voor een klik. Maar een bezoekje aan een musea zit er nu even niet in. Als je je virtuele date speciaal wilt maken, kun je een collage maken van jouw favoriete kunstwerken met een persoonlijke anekdote. Een aantal musea spelen juist in op de situatie, kun je een virtuele tour door het Rijksmuseum doen met Google Maps. Meer een muziekfan? Houd dat je favoriete artiest in de gaten, grote kans dat hij of zij nog een live concert geeft op zijn of haar Facebookpagina.

Heb je je aangemeld voor een datingapp, dan is een origineel datingprofiel een must. Neem daarom de tijd en vul je profiel zorgvuldig in. Dit is hét moment om die ene leuke foto op te zoeken of een interessant stukje over jezelf en jouw hobby’s te tikken. Door de uitgebreide profielen bij datingservice Ourtime vind je andere vijftigplus-singles waar jij deze interesse of passie mee kan delen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam