Tips fijne vlucht

4 tips voor een fijne vlucht

Een pijnlijk zitvlak, lawaai om je heen en toenemende verveling; een vlucht levert vaak het nodige ongemak op. Een reisje binnen Europa is doorgaans nog goed uit te houden, maar bij een intercontinentale vlucht kunnen de frustraties flink oplopen. Hoe zorg je ervoor dat die uren hoog in de lucht letterlijk voorbij vliegen? Oftewel: hoe maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk en kun je van de momenten waarop je opgesloten zit in het vliegtuig het beste maken? Wij geven je een paar handige adviezen. Wie weet lukt het je na het lezen van deze tips zelfs om een beetje te genieten van die verplichte me time.

1. Comfortabele kleding

Wanneer je wilt slapen tijdens je vlucht, is het praktisch om kledingstukken te dragen die het meest in de buurt van een pyjama komen. Een loszittende outfit van zachte, ademende materialen is dan het prettigst. Ook een trui of vest met een capuchon, die je op kunt zetten om wat meer een eigen cocon te creëren, kan ervoor zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt. Daarnaast is het op een lange vlucht fijn om je schoenen uit te trekken, maar voor toiletbezoekjes is het toch prettig om ze weer even aan te kunnen doen. Het is dan ook een aanrader om te kiezen voor comfortabel schoeisel, dat je eenvoudig aan- en uittrekt. Tot slot is een extra paar dikke sokken handig voor het warm houden van je voeten en voor het creëren van een behaaglijk gevoel. Zet daarbij nog een slaapmasker op en voor je het weet ben je in dromenland.

2. Lenzen in het vliegtuig?

Wanneer je lenzen draagt, kan een lange vlucht nog een extra probleem met zich meebrengen. De droge lucht in het vliegtuig heeft namelijk een uitdrogend effect op de ogen. Je kunt ervoor kiezen een bril te dragen tijdens de vlucht, maar wanneer je gewend bent aan lenzen, is het wel zo prettig om ze tijdens een vliegreis in te kunnen houden. Contactlenzen die veel zuurstof doorlaten en vocht vasthouden zijn dan aan te raden. Je kunt dit soort lenzen onder andere in een webshop als deze bestellen. Ook is het altijd goed om een flesje oogdruppels binnen handbereik te hebben, evenals een lenzendoosje. Mocht je een paar uurtjes willen gaan slapen, doe dan je lenzen uit. Voor een opgefrist en wakker gevoel begin je je avontuur op de plaats van bestemming met een vers paar lenzen.

3. Lees eindelijk dat boek uit

Heb je in je dagelijkse leven amper de tijd om een boek, de krant of een fijn magazine te lezen? Dan is een lange vlucht je kans. In het vliegtuig kun je profiteren van uren aan ongestoorde leestijd. Ook heb je alle tijd om je reisgids erbij te pakken, je te verdiepen in de hotspots van je bestemming en je reis wat meer in detail te plannen. Daarnaast is je vliegreis de ideale gelegenheid om met je reisdagboek te beginnen. Uiteraard biedt het filmaanbod in het vliegtuig ook volop entertainment en heb je de kans om eindelijk die films te kijken die al lang op je lijstje stonden. Of binge watch gewoon je favoriete serie; dan ben je gevoelsmatig binnen no time op de plaats van bestemming.

4. Heel veel water

Hydrateren is tijdens een vlucht erg belangrijk. Je doet er goed aan de alcohol en de koffie te laten staan en voor water en kruidenthee te kiezen. Niet alleen brengt dit je gemakkelijker in slaap; het helpt je ook sneller te herstellen van een jetlag. Zorg ervoor dat je een leeg flesje met water vult voordat je het vliegtuig instapt en voorkom zo onnodige uitgaven. Naast het hydrateren van de inwendige mens, is het ook goed om je huid van vocht te voorzien. Vooral je gezicht, lippen en handen kunnen snel droog aan gaan voelen en wat extra crème is dan geen overbodige luxe.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.